RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Maratondebatt om homoekteskap i Frankrike

Paris (NTB-AFP): Etter måneder med bitter strid og enorme gatedemonstrasjoner tar den franske nasjonalforsamlingen tirsdag opp debatten om homofile skal få gifte seg og adoptere barn.

De siste ukene har hundretusener av mennesker strømmet ut i Frankrikes gater for å demonstrere for eller imot forslaget som president François Hollande har lagt fram.

Selv om alle meningsmålinger viser at et stort flertall av franskmennene er tilhengere av at homofile skal få gifte seg, har en motkampanje som den katolske kirken står bak og som høyreopposisjonen støtter, fått stor oppslutning.

Kampanjen kulminerte for to uker siden med en enorm protestdemonstrasjon i Paris, der mellom 350.000 og 800.000 mennesker deltok.

Søndag arrangerte tilhengerne av reformen en motdemonstrasjon, som også var stor, men likevel bare samlet halvparten av det motstanderne klarte.

Harlem Desir, som er leder for sosialistpartiet, sier han håper debatten i nasjonalforsamlingen blir verdig. Han ba opposisjonen om ikke å prøve å hale ut saken med endeløse forslag. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere