Mareritt i Nederland

Foto: (Scanpix)

Joker Bianchi mistet både Stian Remme og Christer Rake.

20.05.10 18:31

Allerede før den 3.-etappen startet, var Team Joker Bianchi en mann mindre under Olympia's Tour i Nederland.

Stian Remme ble nemlig sendt hjem med smerter i låret.

- Stian sto opp i dag med skikkelig vondt i låret. Under de første etappene kjente han stikking i låret. Vi tok ingen sjanser og sendte ham rett hjem, slik at vi får orden på ham før Ringerike Grand Prix, sier sportsdirektør Gino Van Oudenhove til procycling.no.

Kjørt til sykehus
Men elendigheten sluttet ikke der. Under etappen ble nemlig Christer Rake kjørt på sykehus etter et stygt velt i langesonen. Det var lenge frykt for brudd i albuen, men ved nærmere undersøkelser viste det hele å dreie seg om et hardt slag.

- Når de kom i langesonen var det en rytter som fikk slungen sin i forhjulet. Det skjedde helt foran i feltet. Christer satt godt plassert foran med noen lagkamerater. I samme velt ble fire andre slått ut, forteller sportsdirektøren.

Blant dem var Alex Dowset fra Trek-Livestrong. Amerikaneren lå på andreplass før etappen, men er ute av rittet med brudd i skulderen.

Dårlig timing
Uflaksen gjør at Joker Bianchi nå må endre taktikk foran de avsluttende etappene.

- Vi hadde høye tanker med Christer foran fredagens etappe. Det gikk bedre for hele laget i starten av etappen i sidevinden, vi satt bra med og hadde det rette fokuset. Så skjer det.

- Nå må vi endre litt på taktikken for de kommende dager og samtidig sørge for at både Stian og Christer blir rask og frisk til Ringerike Grand Prix, avslutter Gino Van Oudenhove

Ellers gikk etappen som forventet. Allerede etter tre kilometer sprakk feltet opp i sidevinden. Grupper samlet seg og sprakk opp igjen. Etter cirka fem mil samlet hele feltet seg igjen og Trek-Livestrong fikk kontroll på sakene.

Tre ufarlige ryttere fikk lov å kjøre en stund i brudd, men det ble samlet spurt. Rabobank fikk endelig sin seier med Coen Vermelfoort foran Taylor Phinney som fikk hjulet sitt ødelagt med fem kilometer igjen, men det stoppet han ikke å spurte med for seieren.

Beste Joker Bianchi ble Svein Erik Vold på 18.-plass.

Vil du vinne en tur til Tour de France?Svar på spørsmålet under!

2015-0

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!

Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag