*Nettavisen* Nyheter.

Mareritt på veiene julaften

Foto: Alexander Dahlstrøm Winger (Mediehuset Nettavisen)

Dårlig føre og mange trafikkulykker julaften

25.12.12 15:25

Snøvær og glatt føre førte til mange trafikkulykker julaften, spesielt på Østlandet.

Den mest alvorlige ulykken skjedde på Harestua i Lunner kommune i Oppland. Her ble tre personer skadd i en møteulykke på riksvei 4 klokken 13.46.

Alle tre ble sendt i luftambulanse til Oslo universitetssykehus. Sykehuset opplyser i 18-tiden julaften at tilstanden for en 18 år gammel gutt og en 75 år gammel kvinner er uavklart, mens en 77 år gammel mann har fått moderate skader.

– Det var en møteulykke mellom to personbiler. Føreren av den ene bilen, en yngre mann, ble sittende fastklemt. I den andre bilen satt det et eldre ektepar, opplyser operasjonsleder Kai Lyshaugen i Vestoppland politidistrikt til NTB.

Gikk rundt
I Skare ved Sollihøgda i Hole kommune ble en kvinne skadd da bilen hennes gikk rundt og havnet på taket. Kvinnen har fått hodeskader og er fløyet til sykehus i Drammen, opplyser operasjonsleder Håkon Grøttland i Søndre Buskerud politidistrikt til NTB.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 14.25.

Litt senere julaften ble to personer lettere skadd i en frontkollisjon på riksvei 36 én mil fra Seljord.

– Tre personer var innblandet i ulykken. Føreren av den ene bilen, en mann på 24 år, kom uskadd fra ulykken, mens en 30 år gammel kvinne og et barn i den andre bilen ble lettere skadd, opplyser politiet i Telemark.

Ulykken skjedde cirka en mil fra Seljord i retning Bø. Politiet fikk melding klokken 16.09.

Kjedekollisjon
På Romerike var det tre trafikkulykker på kort tid om ettermiddagen julaften. En person ble lettere skadd da fire biler kjedekolliderte i Rælingen. Ulykken skjedde på riksvei 120 ved Nordby skole.

I en ulykke på fylkesvei 181 i Eidsvoll ble tre personer brakt til legevakta etter en møteulykke. Ved Haraldvangen i Hurdal kjørte en person av veien like før klokken 17, men vedkommende slapp fra det uten skader, melder politiet.

– Jeg oppfordrer folk til å kjøre forsiktig og avpasse farten etter forholdene når de skal ut og kjøre i kveld, sier operasjonsleder Arild Ruud i Romerike politidistrikt til NTB i 20-tiden julaften.

Også andre politikamre på Østlandet melder om glatte veier og mange småulykker julaften. På Twitter meldte Gudbrandsdal politikammer julaften ettermiddag om at to biler hadde kollidert på E6 ved Vingrom kirke, men der ble det heldigvis ingen personskader. I Hemsedal kjørte en bil i elva, og en person ble kjørt til legevakta.

På Ring 3 i Oslo snurret en bil på det glatte føret ved inngangen til Brynstunnelen, men her ble det kun materielle skader.

– Det snør i hovedstaden. Kjør pent de av dere som kjører bil i kveld, er oppfordringen fra politiet i Oslo julaften. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.