RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Marerittstart på Danacup-tur

Foto: Leserfoto
Sist oppdatert:
I fem timer sto Nymark IL og ventet på Tide-bussen som skulle frakte dem til Danacup. Men busselskapet så ut til å ha glemt hele bestillingen.

(iBergen.no) Til slutt måtte laget ta saken i egne hender for å komme seg til Danmark.

Bussen kom ikke
Klokken var 05.00 søndag morgen og hele laget med foreldre stilte morgenfriske opp ved Fridalen skole for å ta bussen til Kristiansand. Følget på 50 personer skal derfra videre med båten til Danmark for å delta på Danacup i Hjørring. Båten legger fra kai klokken 17.00 og reisen er bestilt og betalt for.

Men den båten rekker de aldri. For først klokken 10.00, etter å ha ventet og rast i fem timer, kom gruppen seg av sted i en buss. Men ikke uten dramatikk.

- Ungene var litt bekymret for at hele Danacupen ville gå i vasken for dem. Men de var tålmodige, det må jeg si, sier leder for barne- og ungdomsavdelingen, Petter Johansen til iBergen.no

Buss, men ingen sjåfør
Endeløse telefoner til Tide førte dem til slutt fram til en behjelpelig Tide-ansatt på trafikksentralen. Etter fem timer klarte de å skaffe til veie en turbuss til laget, men ingen sjåfør.

Da måtte en av foreldrene, som jobber i Tide, trå til. Han forkastet alle planene for uken, og meldte seg frivillige som sjåfør for laget.

Men uflaksen ville ingen ende ta. For da bussen skulle hentes på Bystasjonen, viste det seg at batteriet var flatt. En redningsbil måtte tilkalles og batteriet byttes. Til slutt var hele laget på hjul, på full fart mot Kristiansand via Stavanger. Håpet er å nå danskebåten som går klokken 19.15, som de til alt hell fikk ombooket til.

Hvem har skylden?
Nå hersker det full forvirring om det er Tide som har glemt hele turbuss-bestillingen, eller om det er Petter Johansen som har blingset.

- Jeg går utifra at jeg har bestilt og alt er i orden fra vår side, men jeg vet jo ikke. Tide stilte opp på en utrolig måte i morges da situasjonen oppsto og skaffet til veie det de kunne. Jeg vil ikke lage noe stort oppstyr av dette før det blir helt klart hvem som har skylden. Det viktigste er at alle kom av gårde. De blir bare tre timer forsinket, sier Johansen til iBergen.no.

Da får man bare håpe at uflaksen nå er oppbrukt for de fem lagene og at hellet går deres vei i Danacupen.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere