RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Margaret eller Condolezza?

Sist oppdatert:
Hver dag i femti dager kan du stemme på tidenes kvinne.

(SIDE2): Det finnes svært mange kvinner som har gjort mye for sitt folk, omgivelsene og verden rundt seg. Sammen med våre lesere har vi plukket ut 100 kvinner som skal bli til 50. Hver dag presenteres to og to, og du som leser bestemmer hvem som fortjener plass på listen over de 50 største.

Den som får mest stemmer hver dag vil være med på listen. I tillegg vil de fem taperne som får mest stemmer konkurrere ut de fem vinnerne som får minst fra semifinalene.

Ikke bare kan du være med og bestemme, men du kan også vinne premier. Hver uke kan du vinne produkter for 1000kr fra Nivea, og til slutt er det et stort reisegavekort som venter på en av de som har vært med og bestemt.

Disse kunne du stemme på i 1. runde

Disse kunne du stemme på i 2. runde

I tredje runde kan du stemme på Condoleezza Rice og Margaret Thatcher

Condoleezza Rice (født 14. november 1954 i Birmingham, Alabama) er en kontroversiell amerikansk politiker. Hun er USAs nåværende utenriksminister. Hun er den første afro-amerikanske kvinnen, den andre afro-amerikanske (etter Colin Powell), og den andre kvinnen (etter Madeleine Albright) som har denne jobben.

Rice var nasjonal sikkerhetsrådgiver for George W. Bush i hans første periode som president. Hun var den andre afro-amerikanske, og den første afro-amerikanske kvinne, som har vært nasjonal sikkerhetsrådgiver i USA.

I november 2004 nominerte Bush henne til å overta etter Colin Powell som utenriksminster, og 26. januar 2005 fikk hun den nødvendige tillatelsen fra det amerikanske senatet til å påta seg oppgaven.

Rice ansees som en svært høyreorientert person, og tilhører kretsen av såkalte nykonservative.

I 2004 og 2005 ble hun av magasinet Forbes beskrevet som den mektigste kvinnen i verden, mens i 2006 ble hun nr. 2 etter Angela Merkel. (Kilde: Wikipedia)

Margaret Hilda Thatcher, baronesse Thatcher (født 13. oktober 1925, Grantham, Lincolnshire, England) er en britisk politiker. Hun var den første kvinnelige leder for det britiske konservative partiet (Toryene) og Storbritannias første kvinnelige statsminister (1979 - 1990).

Hun satt som representant i Underhuset fra 1959 og frem til 1992. I Edward Heaths regjering var hun utdanningsminister fra 1970 til 1974.

Margaret Thatcher ble valgt til leder av det britiske konservative partiet den 11. februar 1975. Under hennes ledelse vant partiet flertall i Underhuset i tre etterfølgende parlamentsvalg:

3. mai 1979 (339 av 650 seter, 43.9 % av stemmene)
9. juni 1983 (397 av 650 seter, 42.4 % av stemmene)
11. juni 1987 (376 av 650 seter, 42.2 % av stemmene)

Thatcher reformerte partiets politiske ideologi fra tradisjonell konservativisme til en radikal økonomisk liberalisme, basert på monetarisme og tilbud og etterspørsel i et fritt marked. Inspirert av blant annet økonomene Friedrich Hayek og Milton Friedman, gjennomførte hun omfattende privatiseringer av statseide bedrifter, omfattende skattelettelser og store nedskjærelser av den britiske velferdsstaten som hun oppfattet som sosialisme.

Dette skapte tildels sterke reaksjoner blant egne partifeller. Blant annet ble tidligere statsminister Edward Heath en bitter fiende av Thatcher resten av sitt liv.

(Kilde: Wikipedia)

Her kan du avgi din stemme

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere