RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Marginen falt videre for Norwegian

Sist oppdatert:
Norwegian-sjefen Bjørn Kjos måtte se marginen falle videre i mai som følge av økt antall ruter og aggressiv priskonkurranse fra SAS Braathens
Flyselskapet Norwegian estimerer at marginen, eller den såkalte yielden falt til 0,70 kroner pr. solgte setekilometer (RPK) i mai. Det er videre ned fra april, da den ble estimert å ha ligget på 0,74 kroner pr. RPK.

- Yieldutviklingen henger sammen med oppstart av 14 nye ruter i april og mai som i en oppstartsperiode relativt sett vil ha en lavere yield. I tillegg justerte selskapet ned prisene i slutten av april grunnet et mer aggressivt markedsbilde.

Passasjertrafikken fortsatte å øke kraftig sammenlignet med fjoråret, som følge av en voldsom ekspansjon siden juni i fjor. Selskapet fraktet i mai 202.929 passasjerer mot 92.230 i mai 2003, noe som gir en økning på 120 prosent.

Kabinfaktoren var i perioden 69 prosent mot 58 prosent i mai 2003. RPK var på 150 millioner kilometer, mot 52 i mai i fjor.

Andelen som bestilte sine reiser over internett var i perioden 65 prosent mot 44 prosent i mai i fjor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere