RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Marginene presses i Norwegian

Flyselskapet har også fått ned enhetskostnadene.

Norwegian fraktet 827.743 passasjerer i januar. Det tilsvarer en vekst i antall passasjerer på 28 prosent til 648.302 passasjerer sammenlignet med januar i 2009.

Kapasiteten steg også med 28 prosent og dermed utlignet det veksten i den totale passasjer trafikken. Kabinfaktoren lå med 72 prosent på samme nivå i år som januar i fjor.

Den gjennomsnittlige flydistansen for Norwegian er på samme nivå som i fjor.

Yielden svekker seg betraktelig som følge av at drivstofftillegget som dekket opp for fjorårets rekordhøye drivstoffpriser er fjernet. Samtidig har en betydelig justering i ruteporteføljen sammen med innfasingen av nye fly med høyere kapasitet og lavere enhetskostnader medført en reduksjon i yielden.

I januar i år estimeres yielden til å ligge på 0,48 kroner, mens enhetskostnaden vil ligge på 0,34 kroner. Dette tilsvarer en svekkelse på 21 prosent sammenlignet med henholdsvis 0,61 kroner og 0,44 kroner i januar 2009.

I løpet av januar inngikk Norwegian nye sikringskontrakter. Ved utgangen av januar hadde flyselskapet et estimert tap på 30 millioner kroner relatert til sikringskontraktene. Disse gjelder både drivstoff og valuta.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere