Gå til sidens hovedinnhold

Margrethe svarte Side2-leserne

Høsten sniker seg på og bladene bugner over av hete tips til hvordan vi skal kle oss. Margrethe Gilboe hjelper deg nå til vinterens heteste stiler.

(SIDE2): Margrethe er kjendisstylist, og Side2 s faste moteekspert.

Fredag var hun på nettreff på Side2. Les hva hun mener om høstmoten lenger ned.

Vær kreativ!
- Jeg tenkte jeg skulle gi noen «hands on» tips om hva som gjelder for kommende sesong.

Det aller viktigste for tiden er egentlig å vise at man tar egne valg og styler seg slik man selv vil.

Vær kreativ og lek deg med trendene og bland dem gjerne sammen.

De største trendene er som følger:

Grunge:
Grungen var stor på 90 tallet, men denne gangen er stilen mye mer luksuriøs. Man legger lag på lag og mikser stoffer, farger og kvaliteter. Kashmir, silke og strikk er nøkkelstoffer. Putt gjerne på noen boots i lakk.

Ruter, tweed og engelsk eksentrisk:
Britene regjerer for tiden og mange designere har tatt frem tweeden, rutene, ridebukser, hjelmer og latt seg inspirere av den engelske landsbyda og adelen.

Blanding av eksentriske engelske stoffer og street.

Det er også hentet masse fra London på slutten av 60-tallet.

Mary Quant-inspirerte minikjoler med litt freakete boots og accessoirer, er fint. Her kan man finne fine ting på loppis.

Herresøm:
Denne stilen er inspirert av tradisjonell herresøm: sexy herrebukser, skjorter, jakker, frakker og caper. Men pass på å legge til noe feminint som høye hæler, sløyfebånd i halsen på skjorta eller et pent belte.

Rent, enkelt og elegant!

Baroque´n´roll:
Det barokke slipper ikke taket denne sesongen heller. Blandingen består i barokke stoffer blandet med «edgy» rock´n roll-attitude. Smale sorte bukser med barokk skjorte/bluse og boots til er et tips.

80 tallets cocktailstil:
Inspirasjonen er hentet fra sent 80-talls og tidlig 90-talls coctailkjoler. Dype farger som lilla, grønt, sort og gult. Veldig timeglassfasong. Bruk høye hæler og marker gjerne livet med et bredt strikkbelte.

Romantisk uskyld:
Blanding av skolepike og viktoriatiden. Taft og tyll, blonder, kniplinger og korsetter.

Vil du være pikeaktig velger du noe kort og uskyldig. Ellers er det lov å kline til på ball med en overdådig taftkjole med nydelig print.

Volum:
Tenk ballong, puff og a-formede kjoler eller kåper. Pass på å kombinere med noe kroppsnært. Pump opp volumet enten på overdel eller underdel. En a-formet kjole med tights til, er et eksempel.

Lykke til med stilen i høst!

Margrethe Gilboe

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget