Gå til sidens hovedinnhold

Mari Maurstad har en katt for mye

Hvis du savner en flott hannkatt, er det mulig at den har slått seg ned i hagen til skuespiller Mari Maurstad.

RIS: Mari Maurstad stortrives med fem høns og to katter hjemme i Trosterudveien på Ris, men den siste halvannen uken har hun kunnet telle én pus for mye.

– Hvem eier denne flotte katten? spør hun Ullern Avis Akerspostens lesere.

Det var i slutten av april den begynte å dukke opp utenfor huset hennes, den fine, makrellfargete hannkatten.

Etter noen dager fant hun ut at katten var svært sulten, og hun klarte ikke la være å gi den litt mat.

– Man skal jo ikke mate katter som kommer sånn, men denne var veldig sulten, sier Mari, som besluttet å ta med katten til veterinær for å sjekke om den var merket. Det skulle vise seg å være enklere sagt enn gjort. Planen var å få den inn i katteburet i bilen.

LES OGSÅ: Katten Mons som kjemper for å bli boende

Strabasiøs biltur

– To av sønnene mine og jeg forsøkte å få den inn i bilen, men det var helt umulig. Derfor måtte den gå løs i bilen, og det var jo...

Hun smiler og gestikulerer for å prøve å vise hvor kaotisk det hele var.

– Men heldigvis er veterinæren rett nedi her, smiler hun.

Det viste seg at turen var til liten nytte, for heller ikke veterinæren fant frem til noen identifikasjon på katten. Til tross for både manglende halsbånd og chip, er Mari ikke i tvil om at katten kommer fra et skikkelig hjem.

– Denne katten er velfødd, sier Mari, som selv ikke har sluppet den inn i huset. Nå koser den seg ute på plenen, der den har det flott sammen med både høns og Maris to egne katter.

Naboens?

Hun forteller en historie fra for tre år siden, da forfatteren Unni Lindell bodde i nabohuset.

– For tre år siden var Unni min nærmeste nabo. Hun serverte katten sin, Knut, roastbeef. Det likte katten min, Pusen, bedre, så den kom igjen og igjen til henne og stjal fra Knut.

Unni trodde det var en forsømt katt og fangetden, leste id- nummer i øret, ringte dyrebeskyttelsen og fikk oppgitt en eier på Lambertseter. Hun hadde misset på ett tall, sier Mari og fortsetter:

– Den stakkars damen ble sjokkert over å se Unni Lindell i døren. Hun sa at det ikke var hennes katt... Unni slepte pusen til nok en veterinær, som leste av chipen og så at det er min katt. Naboens! Unni og jeg ble venner den gangen, smiler Mari. Hun kan naturligvis ikke garantere at hennes nye kattevenn ikke holder til i et av nabohusene, men hun kjenner ikke til den.

– Jeg tror kanskje den var her en gang i fjor også, men er ikke sikker. Det hadde jo vært morsomt om det var naboens katt... smiler hun.

Nå håper Mari Maurstad at noen kjenner igjen, og savner, denne flotte pusen som har slått seg til i hagen hennes på Ris.

Ta kontakt!

Er det din katt, eller vet du hvem som eier den, ta kontakt med Fredrik Eckhoff i redaksjonen, tlf 23 20 56 61 eller 92 69 59 69.

Reklame

Endelig på lager igjen: Ladekabelen som kutter strømmen selv