*Nettavisen* Nyheter.

Mariann brakk foten for 11 år siden – går frotsatt på krykker

- Jeg ble ødelagt for resten av livet, sier Marianne Falung Lunde. Foto: Nordlys

Har gått på krykker i 11 år etter at hun ble feilbehandlet på UNN: - Jeg ble ødelagt for resten av livet.

13.01.15 22:57

Mariann Falung Lunde knakk foten i en fotballkamp for 11 år siden.

Operasjonen på UNN gikk ikke som den skulle.

- Jeg blir behandlet for en skade jeg fikk i foten i 2004, etter en feilbehandling på UNN blant annet. Jeg knakk foten i en fotballkamp, og fikk noe som heter comparison syndom. Så jeg ble ødelagt for resten av livet, forteller en ærlig Mariann Falung Lunde til Nordlys.

- Jeg må bli behandlet her på Kurbadet for å være yrkeslivet og for kunne fungere sosialt, forteller hun videre.

Hun forteller om 11 tøffe år.

- Det har vært kjempetøft, og veldig belastende for kroppen. Jeg får mange sekundære skader, som det så fint heter, med det at jeg går på krykker. Knær, hofter og sånne type plager, forklarer Falung Lunde.

- Hadde ikke hatt et liv uten Kurbadet

Annikken Annexstad ble påkjørt bakfra og pådro seg en alvorlig nakkeskade.

- Det hemmer meg veldig mye i mitt liv. Jeg går her hele året, fire ganger i uker. Og hadde jeg ikke hatt Kurbadet hadde jeg ikke hatt noe særlig liv å snakke om, sier Annikken Annexstad.

Helse- og omsorgsminister, Bent Høie (H), var på Kurbadet og fikk høre historiene til Mariann og Annikken.

- Det de forteller er noe som er veldig viktig; mange som har skader eller kroniske sykdommer bruker mye av sin energi og kraft på å holde seg så frisk som mulig, og det å mestre livet. Da har de ofte behov for den type opptrening og hjelp som man får på Kurbadet. Den type rehabilitering reduserer unødvendig medisinbruk, sier Høie.

- For dårlig tilbud

Pasientene Mariann og Annikken har fått redusert behandlingstid på Kurbadet.

- Nå har dem for eksempel skrenka inn her. Vi får bare 14 dager. 14 dager for meg, det er da progresjon kommer. Jeg trenger tre til fire uker som jeg kan bygge videre på når jeg kommer hjem. Så 14 dager her syns jeg er veldig dårlig, sukker Falung Lunde.

- Vi har utfordringer med rehabiliteringstilbudet i Norge. Det er også grunnen til at Høyre og FRP-regjeringen har sagt at vi ønsker å lage en opptrappingsplan for rehabiliteringsfeltet. Det har vi også lovet. Det mener jeg vi er godt i gang med i departementet, og jeg forstår at de på Kurbadet er utålmodig for å få det gjennomført. Det er jeg og, sier Bent Høie.

Nordlys har vært i kontakt med kommunikasjonsavdelingen på UNN som ikke hadde mulighet til å kommentere saken tirsdag kveld.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag