Oslos ordfører de siste fire årene, Marianne Borgen (SV), får fortsette som ordfører, får Nettavisen opplyst.

Det ble klart mandag, i forhandlingene som pågikk mellom byrådspartiene Arbeiderpartiet, SV og Miljøpartiet de Grønne (MDG).

- Jeg synes det er veldig hyggelig å få den tilliten som ligger i at jeg er innstilt for fire nye år som ordfører. Det ser ut som det er et flertall som støtter det, men formelt er det bystyret onsdag som fatter det endelige vedtaket, sier Borgen til Nettavisen.

Sent mandag kveld ble det klart at Ap, MDG og SV sier ja til byrådserklæringen. Det bekrefter representanter fra alle partier overfor Dagbladet.

Partiene vil presentere avtalen på en pressekonferanse klokka 11 tirsdag.

- Vil gjøre byen grønnere

68-åringen er født og oppvokst i Groruddalen, har tre barn og har sittet i Oslo bystyre sammenhengende siden 1995.

- Jeg gleder meg til å ta fatt på fire nye år. For jeg har syntes det har vært en så interessant og spennende jobb, og jeg vil gjøre byen mer rettferdig, enda grønnere og miljøvennlig - og enda mer barnevennlig, sier hun, og påpeker:

- Det er de tingene som er drivkraften for at jeg driver med politikk.

Borgen overtok som ordfører etter Fabian Stang (H) i 2015.

- Jeg har store forventninger til at vi skal klare å forhandle oss fram til en radikal og tydelig politisk plattform, slik vi gjorde sist. For jeg tror noe av suksesskriteriet sist var at den var veldig konkret, sa Borgen til Nettavisen da forhandlingene etter valget startet i september.

Presenteres tirsdag

Byrådsforhandlingene har pågått i Mangelsgården i Oslo siden 20. september, og partiene har klart å holde kortene tett til brystet.

Mandag kveld skulle partiene godkjenne forhandlingsresultatet som nå foreligger.

- De tre partiene som har sittet i forhandlinger, Arbeiderpartiet, SV og Miljøpartiet de Grønne, skal ha representantskapsmøter i kveld. Da er det representantskapsmøtene som bestemmer seg for om de kan godkjenne byrådsplattformen som nå ligger på bordet, sier Borgen.

Hun forteller at det blir pressekonferanse tirsdag dersom alle partiene godkjenner plattformen, og at planen er at alt skal være på plass før bystyret konstitueres onsdag.

Pressekonferansen er planlagt tirsdag formiddag, etter det Nettavisen får opplyst.

- Krevende forhandlinger

- Har det vært vanskelige forhandlinger?

- Forhandlinger er alltid både spennende og krevende, og det har disse forhandlingene også vært, sier Oslos ordfører til Nettavisen.

Byrådspartiene er imidlertid avhengig av støtte fra Rødt eller Venstre får å få flertall i bystyret.

Kamzy Gunaratnam (Ap) har vært varaordfører de siste fire årene, men det er ikke avklart om hun får fortsette i vervet. Ordfører og varaordfører blir formelt valgt i det konstituerende bystyremøtet onsdag ettermiddag.