RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Marianne fikk bilen ødelagt av kjempestein

Foto: Asbjørn Risbakken (Oppland Arbeiderblad)
Sist oppdatert:
- Plutselig smalt det noe voldsomt. Jeg skvatt skikkelig.

Det sier Marianne Huuse Østlien fra Raufoss til Oppland Arbeiderblad.

Onsdag ettermiddag var Huuse Østlien på tur hjem fra Gjøvik. Det var «bustete» føre over Høgda så hun bestemte seg for å ta Riksveg 4.

Bråstopp
I Alfarvegen på Kallerud ble det imidlertid bråstopp. En diger stein lå midt i vegbanen og Huuse Øslien forteller at hun ikke så noen ting før det smalt.

- Det ble bråstopp. Bilen er så ny og med masse teknologi. Jeg ble oppringt av Volvo med beskjed om å komme meg ut av bilen så raskt som mulig, sier Huuse Østlien, som tilfeldigvis er gift med daglig leder Roger Østlien hos Volvo-forhandleren Bilia i Hunndalen.

Han sier at beltestrammerne slo ut i sammenstøtet og at det ikke var mulig å kjøre videre.

Har mistanke
- Hvor store skader bilen har fått vet vi ikke før vi får den undersøkt. Men det er klart det er bittert å eventuelt måtte ut med egenandel for noe du ikke er skyld i, sier han.

Bergingsbil ble rekvirert og bilen brakt til verksted.

Østlien har sine klare mistanker om hvem som har skyld i at den digre steinen lå i vegbanen.

- Ikke forsvarlig
- Jeg har registrert at flere lastebiler kjører skytteltrafikk med løsmasse forbi her om dagen, sier Østlien.

Også OA så flere av disse bilene kjøre forbi i Alfarvegen. Løsmassen var etter det vi kunne se ikke forsvarlig sikret.

- Det er sjåførens ansvar for at lasten er forsvarlig sikret. Er den ikke det kan føreren i verste fall miste lappen, sier Karl Ingvald Fuhr i Statens vegvesen til oa.no.

Alvorlige konsekvenser
Han understreker at sjåføren må ha i bakhodet hva som i "worst case scenario" kan skje hvis lasten ikke er sikret godt nok.

- Konsekvensene kan bli veldig alvorlige. Spesielt med den typen last det skal ha vært snakk om i dette tilfellet, påpeker Fuhr.

Lastebilene som jevnlig kjører løsmasse gjennom Alfarveien erkjenner at steinen kan ha falt av en av deres biler.

- Vi er trolig «synderen»
- Men det er jo andre biler som kjører her, så det kan jo hende det ikke skyldes oss. Men jeg liker ikke å fraskrive meg ansvar så siden det er vi som frekventerer strekningen oftest er det mest sannsynlig at vi er "synderen, sier driftssjef Oliver Denk i Paul Berg AS.

Denk opplyser at han allerede har vært i det han kaller en "positiv dialog" med Roger Østlie, som den skadede bilen er registrert på.

- Vi skal nok komme til enighet rundt dette på en eller annen måte, sier Denk.

Første gang på 23 år
- Har dere gode nok rutiner på å sikre last forsvarlig nok?

- Jeg har drevet i dette faget i 23 år og det er første gang jeg er kjent med at en så stor stein faller av lasset. Vi går stadige runder med våre sjåfører og har et veldig fokus på sikring. Lasten vi kjører rundt på kan jo føre til alvorlige hendelser hvis den ikke er sikret godt nok, erkjenner Denk.

- Likevel skjedde det i dag?

- Ja, det er sterkt beklagelig. Og vi er veldig glade for at det ikke gikk verre, avslutter driftssjef Oliver Denk i Paul Berg AS.

- Har dere gode nok rutiner på å sikre last forsvarlig nok?

- Jeg har drevet i dette faget i 23 år og det er første gang jeg er kjent med at en så stor stein faller av lasset. Vi går stadige runder med våre sjåfører og har et veldig fokus på sikring. Lasten vi kjører rundt på kan jo føre til alvorlige hendelser hvis den ikke er sikret godt nok, erkjenner Denk.

Denne saken er levert av Oppland Arbeiderblad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere