Gå til sidens hovedinnhold

- Marias mor er bulgarsk prostituert

Ekteparet som er siktet for bortføring av den vesle jenta Maria i Hellas, hevder den biologiske moren hennes er en bulgarsk prostituert.

Det opplyser parets advokat, Marietta Palavra, i et intervju med den amerikanske TV-kanalen NBC.

Opprinnelig hevdet ekteparet at den blonde jenta var deres eget barn, men en DNA-test avslørte at det ikke stemte. Senere har de flere ganger forklart at den biologiske moren er bulgarsk og at hun frivillig ga fra seg barnet sitt.

– Sa først nei

Moren og en mann som skal være kjæresten eller halliken hennes, lette etter en familie som kunne oppdra jenta, ifølge Palavra. Det siktede ekteparet, som bor i en romleir utenfor byen Farsala, skal først ha sagt nei før de påtok seg oppgaven.

Etter at ekteparet ble fratatt barnet av myndighetene og saken ble kjent i medier over hele verden, har det vært umulig å få tak i den biologiske moren.

– Det er trolig fordi hun har panikk, sier Palavra.

Gresk politi har mistanke om at jenta som ekteparet kaller Maria, er offer for menneskehandel. Men i et intervju med NBC medgir en representant for politiet at forklaringen deres kan stemme.

Ifølge greske medier leter etterforskerne etter en bulgarsk kvinne, men denne opplysningen er foreløpig ikke bekreftet.

Tok feil i Irland

I kjølvannet av Maria-saken er folk med rombakgrunn blitt mistenkt for lignende forhold også flere andre steder.

Onsdag ble et sigøynerpar på den greske øya Lesvos pågrepet, mistenkt for barnebortføring. Paret forsøkte å få en fødselsattest til et barn som skal ha andre biologiske foreldre.

I Irland har to romfamilier opplevd å bli fratatt barn av myndighetene denne uka. Begge barna har lyst hår, og politiet hadde mistanke om at de ikke bodde hos sine egentlige foreldre.

Mistankene viste seg å være ubegrunnede, og begge barna ble levert tilbake til foreldrene sine. (©NTB)

Reklame

Slik får du godt internett på hytta

Kommentarer til denne saken