*Nettavisen* Nyheter.

Mariell (1) ventet i timer med benbrudd

Vesle Mariell måtte vente i timevis på legevakten med brukket fot.

04.09.06 08:39

Den snart to år gamle jenten var uheldig på trampolinen lørdag ettermiddag, og med store smerter bar det rett til legevakten. Men her ble de slitsomme timer både for Mariell og pappa Erik Bastiansen. De måtte vente hele to og en halv time på å få slippe til.

- Jeg satt med Mariell på fanget. Hun skrek og grein hver gang noe kom borti foten. Det var helt opplagt at noe var galt. Å se på at mange voksne som ikke var akutt skadet kom før til lege enn min egen vesle datter med benbrudd var helt utrolig, sier Bastiansen til Bergens Tidende.

Da ettåringen omsider kom til, viste det seg at hun hadde brukket leggbenet helt oppe ved kneet. Nå blir det åtte uker i gips.

Bastiansen synes det er pinlig at landets nest største by ikke kan tilby bedre hjelp til en liten jente. Men legevaktsjef Frank van Betten tar ikke selvkritikk.

- Det kan ha vært mange andre pasienter som hadde mer alvorlige skader. Da må de prioriteres før et benbrudd, sier legevaktsjefen til avisen.

Til sammenligning er ventetiden på legevakten i Stavanger maks 15 minutter ved benbrudd. Nå krever helsebyråd Trude Dreveland en rapport om den aktuelle saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.