RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Marine Harvest gir opp Cermaq

Oslo (NTB): Oppdrettsselskapet Marine Harvest gir opp kampen om Cermaq etter at tidsfristen for tilbudet om kjøp av konkurrenten gikk ut fredag morgen.

Fristen for kjøp av alle utestående aksjer i Cermaq som Marine Harvest presenterte 5. juni, utløp fredag klokka 9. Da hadde Marine Harvest mottatt aksepter for mindre enn 33,4 prosent av aksjene i Cermaq, inkludert aksjeposten på 4,7 prosent som det John Fredriksen-kontrollerte selskapet allerede sitter på. 33,4 prosent var den akseptgraden Marine Harvest hadde satt som vilkår for gjennomføring av tilbudet.

- Marine Harvest vil følgelig ikke gjennomføre det frivillige tilbudet og alle mottatte aksepter er heretter frigitt, opplyser selskapet i en børsmelding.

Cermaq-styret oppfordret i forrige uke aksjonærene til å si nei til budet fra Marine Harvest, som var satt til 105 kroner per aksje.

Torsdag startet Nærings- og handelsdepartementet, som i dag eier 43,5 prosent av Cermaq, arbeidet med å kjøpe en større del av selskapet. Samtlige aksjonærer i Cermaq ble invitert til å melde inn eventuelle salgstilbud.

Departementet har bedt Stortinget om fullmakt til å øke sin eierandel i selskapet til 65 prosent. Hva staten vil med selskapet har næringsminister Trond Giske (Ap) ennå ikke bestemt seg for. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere