RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mario vender tilbake

Det største lanseringspillet på Nintendo DS er en utvidet utgave av det beste plattformspillet noensinne.

«Super Mario 64» var det første plattformspillet som klarte overgangen til 3D, og leverte en opplevelse de færreste spill kan (og kunne) matche. Mange timer forsvant sammen med Mario i jakten på de mange stjernene som ledet frem til den onde Bowser. Pingvingbabyer skulle reddes og skattekister åpnes.

Nå er DS på plass, og igjen er det Mario som drar lasset. Men i motsettning til den kyniske resirkuleringen vi ble servert sammen med GBA, har «Super Mario 64 DS» livets rett.

For Nintendo har gjort noe mer enn å legge et eksisterende spill på en bitteliten brikke. Antall stjerner du skal samle har økt fra 120 til 150, og du kan styre både Yoshi, Luigi og Wario. Hver av disse har sine spesielle egenskaper, og for at alle skal bli brukt har Nintendo gjort om på noen av stjernene.

En menge bonusspill er kommet til. Disse låses opp etterhvert som du gjør enkelte ting i hovedspillet. Blant annet skal du spille kort og hjelpe en snøball mot mål (ved å dra pennen fort over den trykksensitive skjermen mange ganger i rask rakkefølge). Spillene er satt sammen for å vise hvilket enormt potensiale som ligger i skjerm nummer to, og er nesten like morsomme som hovedspillet.

Melder lysten seg, finnes det også en flerspillermodus. Du og vennen(e) din(e) skal kjempe på spesielle nivåer om hvem som klarer og samle et visst antall stjerner først. Motspillerne trenger ikke ha spillet for å spille, «Mario 64 DS» støtter «Download Play»-funksjoen. Den lar deg overføre spillet til andre maskiner.

Når spillet ble annonsert, knyttet det seg stor spenning til styringen. Uheldigvis er den ikke god, og selv etter mange timer er det å styre Mario et mas. Du bruker en kombinasjon av den trykksensitive skjermen og knappene/styrekrysset, og du må hele tiden konsentrere deg om å gjøre de riktige tingene. Under de mer krevende bitene av spillet har du ikke tid til det, alt må gå av seg selv. Resultatet er en mengde unødvendig omstarter.

Heldigvis leverer resten av spillet varene, og «Super Mario 64 DS» gjør sin bror stolt. Nivåene er fortsatt ypperlig håndverk og utfordrer deg på alle mulige måter. Så lenge kontrollen holder seg ute av ligningen, er summen av alt spillet tilbyr utrolig mye moro.

Brettene er ikke så store, men det dukker hele tiden opp nye ting. Og skal du samle alle stjernene må du utforske hver minste krik og krok. «Super Mario 64 DS» er et spill som varer en god stund.

Teknisk er spillet imponerende. Det matcher ikke tilsvarende produktere på PSP, men vil likevel sende øynene dine til himmels. Alt er fargerikt og flott, og flyter som en drøm. Både musikken og lyden er den samme som før, og hører nå som da til på toppen.

Det er ingen tvil om at «Super Mario 64 DS» er et godt spill. Det dårlige kontrollsystemet legger en brems på opplevelsen, men resten av pakka er så god at det når opp til nest høyeste karakter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere