RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Jens Haugen (Glomdalen)

Marita (23) fant 100.000 kr på gata

Sist oppdatert:
Brukte én tusenlapp av finnerlønna til kattepote-tatovering og skal spare resten til en tur med Kiel-ferja.

Marita Holmerud (23) forteller strålende om hendelsen som brått gjorde henne 6000 kroner rikere. Det er finnerlønna hun fikk av Tor Melland, etter at hun snudde hans fortvilelse til stor lettelse og glede.

Pensjonisten opplevde det store marerittet da han, etter å ha vært i banken, la ei dokumentmappe på biltaket mens han ringte sin bror, og så glemte den i farten da han satte seg inn i bilen og kjørte.

Dobbel lykke
- Det ble velstand og lykke for oss begge, kvitrer Melland.

Det ble utvekslet gjensidige klemmer og takknemlighet denne onsdagen i påskeuka.

- Jeg var som vanlig på jobb på Linken i Sofies gate den dagen. Da jeg sto utenfor og tok en røyk, kom det en bil kjørende forbi. I det den svingte inn i Jernbanegata, så jeg at det falt ei dokumentmappe av biltaket, forteller Marita til Glomdalen.no.

Hun sa fra til arbeidsleder Nina Otilie Nor, som så plukket opp mappa. Begge fikk store øyne da de åpnet den og fant 100.000 kroner i sedler i en lomme.

Resultatløs leting
Dokumentmappa ble så levert til vakta på Kongsvinger politistasjon. Imens hadde Melland oppdaget tapet. Han hadde vært i DNB og tatt ut beløpet etter salg av en skogteig i Åsnes, og som var en del av en arv.

– Min avdøde søsters datter skulle ha 100.000 kroner av dette. Siden hun og mannen holder på med oppussing av hus og snart skal ha konfirmasjon, tenkte jeg at det var like greit å overbringe pengene i kontanter.

– Da jeg kom til Skotterud, oppdaget jeg at mappa var borte. Jeg kjørte så tilbake til Kongsvinger uten å finne den, og spurte etter den også i banken uten resultat. Da jeg så satte meg i bilen igjen, fikk jeg telefon fra politiet om at jeg kunne hente den der. Det lå nemlig også papirer med mitt navn på i mappa, forklarer Melland lettet, og skryter av både Marita og Nina.

Applaus og politiros
Denne uka fikk Marita applaus for sin ærlighet da hun var på frokostmøte i Frelsesarmeen, og også politistasjonssjef Bjørn Berntsen er full av ros.

– Stor, stor honnør til henne for hennes ærlighet. Dette er helt fantastisk, og en gladhistorie, understreker han.

Marita har plassert fem av de seks tusenlappene hun fikk i finnerlønn på sparekonto. De pengene har hun planer om å bruke på en tur med Kiel-ferja til Tyskland. Den siste tusenlappen unnet hun seg litt luksus for, i form av tatoveringer på ene underarmen.

Motivet er avtrykk av flere kattepoter, dyrekjær som hun er. Selv har hun to katter og to ildere.

Hva ville du gjort dersom du fant en koffert med 100.000 kroner?

Les flere saker fra Glomdalen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere

Mest lest