RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Markedene reagerer på Saddam-arrest

Sist oppdatert:
Arrestasjonen av Saddam Hussein i helgen har ført til børsoppgang i Asia mandag. Dollaren stiger også. Samtidig faller prisen på gull og olje. Det ligger an til børsoppgang også i USA
Les også:

Kommentar: Saddam og børsene
To bilbomber i Bagdad
Saddam snakker ikke

Asia-børsene stiger mandag. Tokyo-børsen leder an, og er foreløpig opp nesten 3 prosent til 10.474 poeng mandag, etter at amerikanske styrker tok Saddam Hussein lørdag kveld.

Samtidig har dollaren styrket seg. En euro koster mandag morgen 1,220 dollar, mot 1,228 fredag ettermiddag.

Oljeprisen faller, og er mandag ned rundt 4 prosent i handel i Asia. Gull faller også fra 409 dollar pr. unse før helgen til 405 dollar mandag morgen.

Det ligger også an til oppgang når USA-børsene åpner i dag. Futurehandel på aksjeindeksene der tyder - foreløpig - på en oppgang på mer enn to prosent for Nasdaq og halvannen prosent for S&P 500, men disse tallene er alltid usikre så tidlig på dagen.

Kommentarene går ut på at arrestasjonen vil gi en generelt positiv stemning, samtidig som det over tid kan bli noe enklere å stabilisere situasjonen i Irak.

Gjemt i et hull

Saddam ble tatt på en nedslitt går utenfor hans hjemby Tikrit. Han var gjemt i et to meter dypt hull under bakkenivå - "som en rotte", som generalmajor Raymond Odierno, som ledet jakten, uttrykte det.

Bilder frigitt av amerikanerne viser at Saddam hadde helskjegg.

Han skal ha vært bevæpnet, men ikke ha gjort motstand. Aksjonen, med 600 soldater, kom etter et tips, opplyses det.

Det var en belønning på 25 millioner dollar for opplysninger som førte til at han ble tatt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere