RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Markedene reagerte på Iran-melding(Ny)

Sist oppdatert:
Et ukjent fly skal ifølge den iranske statskanalen ha forårsaket en større eksplosjon i det sørlige Iran. Markedene reagerte på meldingen
Melding skapte stor usikkerhet i markedet da den kom ved 15-tiden norsk tid i ettermiddag, og fikk oljeprisen til å stige brått i London og New York. Også aksjemarkedene reagerte umiddelbart på meldingen.

Mye tyder imidlertid på at det kan være tilknyttet en drivstofftank droppet av et iransk fly. Det melder nyhetsbyrået AP. Et annet byrå siterte et vitne på at det kunne være avfyring av en missil.

Ifølge Sky News skal et team nå være på vei til eksplosjonsstedet, hvor det ifølge Dow Jones ikke skal være noen oljefasiliteter.

Prisen på referanseoljen Western Texas Intermediate er opp 87 cent til 48,13 dollar pr. fat i elektronisk handel nå i ettermiddag.

Både USA og Israel avviser at de har kjennskap til eksplosjonen som skal ha skjedd omkring 90 miles fra Irans atomkraftanlegg.

Eksplosjonen skal ha skjedd 20 kilometer fra havnebyen Dailam som ligger ved den Persiske Gulf.

Hendelsen kommer etter meldinger om at USA den siste tiden har flydd ubemannede droner over Iran.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere