Gå til sidens hovedinnhold

- Markedet er støvsugd

Ullern og Vestre Aker skal få nye, midlertidige barnehager i FO-bygget til høsten. Å finne ansatte til å fylle alle stillingene som trengs kan by på problemer.

RØA: Til høsten skal tre forskjellige barnehager for Vestre Aker og Ullern bydel stå klare i FO-bygget på Hovseter.

- Jeg vet ikke hvordan vi skal få folk til alle barnehagene. Det utdannes alt for få, sier Sigrid Skrolsvik, seksjonsleder for barnehager i Vestre Aker bydel.

Til sammen 70 stillinger

Til Vestre Akers ene barnehage, med plass til femti barn, trengs én styrer, fem pedagogiske ledere og ti assistenter. Med Ullerns to barnehager, er det til sammen snakk om rundt 70 stillinger som skal fylles. En tredjedel av disse er pedagogiske, opplyser Skrolsvik.

- Til den nyeste barnehagen i Vestre Aker, Piloten barnehage, fikk vi søkere til alle pedagogstillingene bortsett fra én. Men vi sliter med å få tak i gode pedagoger, jeg kan ikke legge skjul på det. Det er et marked som er temmelig støvsugd, sier Skrolsvik, som påpeker at det ikke bare er pedagogiske ledere det er vanskelig å få tak i, men også gode barnehageassistenter.

Lokker med penger og fri

I Bærum kommune lokker de nå med tjenesteboliger, stipender og mer fri for å rekruttere førskolelærere. Dette har de ikke mulighet til i Vestre Aker.

- Vi har konstatert at Bærum lokker med dette, i og med at vi grenser til Bærum. Men hos oss har vi masse kurs og trivelige forhold. Vi rekrutterer på grunnlag av godt omdømme, sier Skrolsvik.

Annerledes barnehager

Hun tror de nye barnehagene vil by på et spennende miljø for de ansatte.

- Dette er en kjempeutfordring, men vi er positive. Vi håper noen synes det er spennende å jobbe her, dette blir jo en veldig annerledes barnehage, sier Skrolsvik, som oppfordrer jobbsøkere til å ta kontakt med Vestre Aker bydel.

- Vi kommer til å ha mange ledige stillinger til høsten, avslutter hun.

Reklame

Hagemøblene nordmenn elsker