Gå til sidens hovedinnhold

Markedsfører norsk villmark

Andreas Skogseth (25) har en litt annerledes første jobb. Etter studiene flyttet han til «villmarken».

(YEYE): På Finse fikk han en nyopprettet stilling som salgs- og markedsansvarlig for Finse 1222 – hotellet kjent som et samlingspunkt for skiseilere og kitere.

Kina-kåte arbeidsgivere
Andreas har blant annet ansvar for å markedsføre «Snowjam», verdens største arrangement for skiseilere og kitere, heter det i en pressemelding. Andreas var ferdig med en bachelor i internasjonal markedsføring på BI Bergen i fjor sommer, og var 1 år i Shanghai som en del av utdanningen. Det tror han hjalp da han søkte jobb.

– Norske arbeidsgivere er litt «Kina-kåte», sier Andreas, som fikk jobben ved at han søkte på en utlyst stilling.

Les også
Slik velger du studium
Du har dårlig tid
15 ting man ikke lærer på skolen

Togstans hindret møter
På jobben må han være forberedt på det meste. Han har kjørt seg fast med snøscooter, sett fjellrever og røyskatter som lusker rundt hotellet, og måttet avlyse kundemøter på grunn av togstans. Den eneste måten å komme seg til og fra Finse 1222 er nemlig med tog, og Andreas pendler mellom Finse, Bergen og Oslo. Det er her de fleste bedriftskundene er. Dessuten bor kjæresten i Oslo.

Moderne jobb midt i naturen
– Jobben er veldig spennende. Jeg ble kastet ut i det, og fikk mye ansvar fra dag én. Jeg gjør alt mulig, som å arrangere events, jobbe aktivt med markedsføring og PR og lage nye Internettsider. I tillegg får jeg reist en del, og muligheten til å være tett på naturen, sier Andreas, som selv er en ivrig kiter.

«Skaff flere kunder. Markedsfør hotellet.» Det var beskjeden han fikk da han begynte i jobben.

– Da var det fint å ha grunnlaget fra utdanningen. Det å kunne tenke strategisk og lage og gjennomføre en markedsplan har vært viktig.

Utveksling gir uttelling
Han har også fått mye igjen for utvekslingsåret i Kina.

– Jeg lærte mye om meg selv og andre kulturer, noe jeg får god bruk for i jobben. Kina har et råere skolemiljø. Det gjør deg mer strukturert og hardhudet, sier han.

Bachelor i internasjonal markedsføring kan du eksempelvis ta på BI.
Les mer om studiet her.

  • Husk søknadsfristen for studieplass 15. april!

Siste fra Yeye: Gå til forsiden her

Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett