– Bedre kompensasjon kan bare være første steg. Nå vil vi utfordre regjeringen om å ta kontroll over kraftmarkedet, så slike skyhøye priser ikke rammer folk i Norge igjen. Vi ønsker forhandlinger om energiloven og måte strømmen styres på. Markedskreftene skal ikke få herje med folk flere vintre, sier SV-partileder Audun Lysbakken til Nettavisen.

Les også: Regjeringen øker strømstøtten fra 55 til 80 prosent

– Burde hørt på oss før jul

Han mener likevel at økningen i strømstøtten kommer for sent, og at Regjeringen burde agert tidligere.

– SV foreslo å øke strømstøtten ytterligere allerede i forhandlingene før jul. Regjeringen burde hørt på oss da, men det er bra at de gjør det nå. 80 prosent er en solid økning, som SV vil sørge for å få vedtatt i Stortinget, sier han.

Lysbakken sier de vil jobbe med å gå gjennomordningene som er, for å se om det bør gjøres mer for blant annet familier med dårlig råd.

– Vi vil se nøye på beregningene regjeringen kommer med, og vurdere om det bør gjøres mer for folk med dårlig råd. SV har allerede sørget for at 50 000 flere kan få hjelp med strømregningen via bostøtten.

– Ikke nok

Også Rødt har fått med seg Regjeringens nye strømstøtte-forslag, men de mener 80 prosent ikke er nok.

– Rødt foreslo å øke den til 90 prosent allerede i desember. Dessuten er terskelen på 70 øre kWt fortsatt unormal høy, sier stortingsrepresentant Sofie Marhaug fra Rødt til NTB og fortsetter:

– Endelig begynner regjeringen å forstå alvoret av strømkrisen! Det er bra at den statlige andelen øker, men det er fortsatt ikke nok, sier hun.

Var nødvendig

Også forbrukerorganisasjonen Huseierne sier at forslaget om å øke strømstøtten var nødvendig for økonomien til vanlige husholdninger.

– Regjeringen har handlet raskt og forbedrer strømstøtten betydelig. Det er vi i Huseierne glade for. Forbedringen vil gjøre strømregningen de neste månedene enklere å håndtere for landets boligeiere, sier generalsekretær i Huseierne, Morten Andreas Meyer.