RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Markert bedring i supplyratene

Sist oppdatert:
Det var en markert bedring i supplymarkedet i april, og ratene steg fra bunnivåene og ligger nå nær nivået på samme tid i fjor
Etter et sterkt ratefall i vinter, ser ratene ut til å være på full fart opp igjen for supplyskipene i Nordsjøen. I de fleste segmenter har ratene mer enn doblet seg i april sammenlignet med nivåene for mars og de tre foregående månedene, viser månedsrapporten fra Offshore Shipbrokers Ltd (OSL) i Aberdeen.

Den samme trenden er beskrevet i første resultatrapporten til amerikanske GulfMark Offshore, som kom onsdag kveld. GulfMark har 29 supply- og ankerhåndteringsfartøyer i Nordsjøen.

Les mer her: Supply: GulfMark ser bunnen i Nordsjøen

Ifølge OSL har markedet vært ganske stramt gjennom hele april, og det var først i slutten av måneden at det ble noe svakere. Skipsmeglerhuset mener utnyttelsesgraden har ligget rundt 80 prosent i løpet av måneden for plattformskip, og ratene mellom 6.000 og 15.000 pund pr, dag. For ankerhåndteringsfartøyer har ratene ligget mellom 8.000 og 19.000 pund. Snittraten for riggflytting lå på 14.4000 pund, opp fra 7.100 måneden før.

Når det gjelder utsiktene så mener OSL at de er rimelige gode for andre og tredje kvartal, men utover det mener skipsmeglerhuset kun at blir gjetninger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere