RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Markert fall i supply

Sist oppdatert:
Ratene for supplyskipene i Nordsjøen falt markert i mai til de laveste nivåene på over ett år.
Etter høye nivåer de fire første månedene i år, så har trenden snudd markert i mai, og ratene faller nå under fjorårsnivåene. Spesielt ankerhåndteringsfartøyene (AHTS) merket fallet og snittraten for riggflyttinger er de laveste på over ett år.

Ifølge offshoremeglerhuset Seabrokers så endte snittraten for AHTS'ene i forbindelse med med riggflyttinger på 30.145 pund per dag i mai. Det er fortsatt hyggelige nivåer, men markedet må tilbake til februar 2006 for å finne lavere nivåer.

De fire første månedene i år har ratene ligget i området 57.000 69.000 pund per dag. Sammenlignet med toppmåneden som var desembe ri fjor, så er AHTS-ratene ned nær 70 prosent.

I likhet med AHTS'ene fikk forsyningsskipene (PSV) merke en endring i mai, og også her har ratene falt ned til de laveste nivåene på over ett år for de minste enhetene. PSV'er større enn 800 kvadratmeter lastedekk oppnådde en snittrate på 17.833 pund per dag, rett over forrige bunnivå i oktober på 17.777 pund.

For de små enhetene endte snittraten i mai på 14.067 pund per dag, som er det svakeste siden februar i fjor.

Mye av forklaringen ligger i svakere utnyttelsesnivåer for supplyflåten i Nordsjøen for de fleste segmenter. Det er fortsatt stor volatilitet i spotratene, men toppnivåene spesielt for AHTS'er kom ned i mai.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere