RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Marlene Charlotte Mork fra Steinkjer omkom i en flyulykke ved Daytona Beach International Airport i USA mandag.
Marlene Charlotte Mork fra Steinkjer omkom i en flyulykke ved Daytona Beach International Airport i USA mandag. Foto: Privat

Marlene (22) omkom i flyulykke i USA

Sist oppdatert:
Den norske instruktøren Marlene Charlotte Mork (22) og en flyelev omkom i går i en flyulykke ved Daytona Beach International Airport i Florida.

Flyet, et Cessna 172, krasjet i en åker rett etter take off fra Daytona Beach International Airport i Florida mandag kveld amerikansk tid, melder wesh.com

- Jeg kan bekrefte at en norsk statsborger er omkommet i en småflystyrt i Florida, og pårørende er varslet, sier pressevakt Astrid Sehl i Utenriksdepartementet til Nettavisen.

- Jeg så en ildkule i det flyet styrtet i bakken, sier David Byron som jobber ved flyplassen til wftv.com.

Familie går ut med navn
- Det var vår datter Marlene Charlotte Mork fra Steinkjer som omkom i går i en flyulykke ved Daytona Beach International Airport i USA. Hun arbeidet som flyinstruktør ved flyskolen Phoenix East Aviation, sier far Jan Mork til Trønder-Avisa.

Ikke offentliggjort navnene på de omkomne
Hva som forårsaket flystyrten er ennå uvisst.

- Vi vet ennå ikke hva som forårsaket ulykken. Vi kan heller ikke på nåværende tidspunkt gå ut med navn eller annen informasjon på de omkomne, sa Brandon Haught ved Volusia County Sheriff´s Office på Daytona Beach, da Nettavisen snakket med ham.

Han henviser til sheriff-kontorets hjemmeside for fortløpende oppdatering.

- Forferdelig tragisk
Både studenten og instruktøren tilhørte Phoenix East Aviation, en stor flyskole med mange norske elever. Det er rundt 20-25 norske instruktører ved skolen, inklusiv flystudentene teller nordmennene rundt 60-70 stykker, skriver VG.

- Det er forferdelig tragisk det som har skjedd, sier Thor Alvik, daglig leder ved Luftfartsskolen, til Nettavisen.

Phonix East Aviation er en partnerskole til Luftfartsskolen, som den omkomne var tilknyttet.

- Den spesifikke personen var ikke ferdig der nede. Vedkommende har tatt instruktørutdanning, og hadde praksis som instruktør, forteller Alvik.

- Er som en stor familie
Luftfartsskolen ble varslet om ulykken tidlig tirsdag morgen norsk tid.

- Nå er det fokus på å ivareta de andre studentene der nede på best mulig måte. Det er et veldig godt samhold mellom de norske studentene, de er som en stor familie, sier han.

I 2011 omkom en norsk flyinstruktør og en norsk elev som tilhørte den samme flyskolen da deres Cessna 172 styrtet.

Flyet er av samme type som det som krasjet i går kveld.

- Det er det mest populære flyet som eksisterer når det gjelder trening, forklarer Lars Kjellberg, sjefsinstruktør ved Phoenix East Aviation, til avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere