RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Marlin krenket, ErgoGroup fri

Sist oppdatert:
Internasjonale pirater sto bak da albumet til Lene Marlin ble lagt ut på Internett. - En grov krenkelse av opphavsretten i Norge, mener Økokrim.

Økokrim har behandlet saken siden midten av september, etter at både ErgoGroup og plateselskapet EMI anmeldte forholdet. Musikken ble lagt ut på en av ErgoGroups servere, av en person som leide webhotell hos gruppen.

- Sporet går mot utlandet. Vi har derfor anmodet politimyndigheter i et annet land om å etterforske saken videre, sier førstestatsadvokat Inger Marie Sunde ved Politiets datakrimsenter til VG. Datakrimsenteret hører under Økokrim.

Av hensyn til etterforskningen vil Sunde ikke røpe hvilket land det er snakk om, bare at det er et land i Europa.

Sunde mener ErgoGroup ikke har hatt noen direkte befatning med piratkopieringen å gjøre. Siden ErgoGroup er et datterselskap av Posten, ble det antydet at en av postens ansatte var utro i tjenesten. Dette er nå tilbakevist.

- Økokrim vurderer saken som en grov krenkelse av opphavsrettsloven i Norge. Ikke minst fordi albumet til Marlin ble gjort tilgjengelig lenge før salg og markedsføringen startet, sier Sunde.

Saken er fortsatt under etterforskning. Økokrim er avhengig av hjelp fra politimyndighetene i det aktuelle landet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere