*Nettavisen* Nyheter.

Marokkansk magi

Tangier i Marokko er en magisk by som har mye å by på.

05.04.08 13:04

(SIDE2/TANGIER): I det båten legger til ved havnen, hører vi bønneropene fra den gamle moskeen.

Vi befinner oss i Tangier i Marokko, en by fylt med kontraster.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Tangier ligger i nordlige Marokko, ved den vestlige inngangen til Gibraltarstredet. Det tar kun en halv time med båt å komme seg fra Spania til Tangier, men byen har allikevel klart å bevare den Marokkanske atmosfæren.

Yrende liv
Selv om det er mørkt, lyser de hvite fasadene som ligger langs fjellsidene opp i skumringen. Fra havnen kjører vi til et av områdene utenfor byen, og her er omgivelsene helt annerledes enn den som oppleves midt i sentrum. Små murhus ligger tett i tett og når vi våkner til hanegal dagen etter, yrer det av liv i de trange gatene.

Gamlebyen
I sentrum er atmosfæren en helt annen. Strandpromenaden midt i sentrum er et populært tilholdssted for både turister og lokale marokkanere. Restauranter og kafeer ligger tett i tett og har du lyst på en kameltur lar også det seg gjennomføre.

Gamlebyen i Tangier, med sine smale gater og yrende folkeliv, kan sies å være en turistfelle. Prisene her er minst det dobbelte av det du finner utenfor de gamle bymurene.

Men gamlebyen er allikevel verdt et besøk. Her finner du antikke gjenstander, smykker, tekstiler, restauranter og mye mer.

Skal du kjøpe noe lønner det seg å prute, og det er ofte ikke noe problem å få prisen ned til minst halvparten av det de spør etter.

Klikk på bildet for å forstørre.

Utsiktspunkt
Vi forlater sentrum og kjører opp i fjellene. Vi stopper for å nyte utsikten over Middelhavet. Her samles de lokale for å se på solnedgangen og drikke te. Te er viktig i Marokko, og den søte smaken av mynte og sukker er noe man fort venner seg til.

I det solen går ned ser vi Spania i det fjerne. Tangier var under Spansk kontroll fra 1940 til 1945, men i1965 fikk Tangier fullstendig uavhengighet og ble gjenforent med resten av Marokko.

Klikk på bildet for å forstørre.

Tilbake til fortiden
Når mørket kryper inn over Tangier, våkner byens restaurant og uteliv. Det finnes en mengde bedre restauranter på de mange hotellene, men man finner utsøkt mat på de marokkanske restaurantene som ligger langs havnen, i sentrum eller oppe i fjellene.

Ønsker du en ekte historisk opplevelse bør du ta turen til Villa Josephine. Denne bygningen, i kolonistil, har 11 rom, alle med en unik stil. Her finner du også en intim restaurant som er velkjent blant Marokkanere. Med inspirasjon fra både den franske rivieraen og Afrika har dette stedet en atmosfære som er både høytidelig og avslappet.

Oppe hele natten
Utelivstilbudet i Tangier er variert. Kan du takle høy Marokkansk live musikk, vannpiper og vrikkende hofter anbefaler vi at du besøker et av de lokale utestedene. Her er stemningen levende og menneskene svært vennlige.

Er du glad i å feste kan du være oppe hele natten. Utestedene stenger ikke før nærmere kl. 06:00, men det kan lønne seg å ikke krype til sengs for sent da Tangier har mye å by på og du neppe vil sove bort dagene.

Les mer om ferie og reise her.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.