RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Marokko bryter forbindelsene med Iran

Rabat (NTB-AP): Marokko har brutt de diplomatiske forbindelsene med Iran, og begrunner dette med at Teheran forsøker å spre sjia-islam i det sunnimuslimske landet.

Det marokkanske utenriksdepartementet anklager den iranske ambassaden for å ha forsøkt å endre det religiøse fundamentet i kongedømmet.

Offisielt er det ingen sjiamuslimer i Marokko, der 99 prosent av befolkningen er sunnimuslimer og de resterende er kristne og jøder.

Forholdet mellom Marokko og Iran har lenge vært anstrengt, og den siste konflikten blusset opp etter at en ledende iransk politiker sa at gulfstaten Bahrain tidligere var Irans 14. provins.

Bahrain var raskt ute med å protestere mot uttalelsen fra Ali Akbar Nateq Nuri, og det samme var flere andre sunnimuslimske land i regionen.

Iranske myndigheter beklaget uttalelsen og forsikret om at Teheran respekterer Bahrains suverenitet.

Da kong Mohammed VI av Marokko sendte sin utenriksminister til Bahrain for å uttrykke sin støtte, protesterte likevel Iran ved å kalle Marokkos ambassadør i Teheran inn på teppet.

Marokko hentet deretter hjem sin ambassadør for konsultasjoner, og svarer nå med å bryte de diplomatiske forbindelsene med Iran. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere