Marokkos ambassadør: - Dette er menneskesmugling

Marokkos ambassadør til Norge, Ahdih Bouchaab, beskylder de to norske offiserene som tok med seg Khalid Skahs barn ut av Marokko, for menneskesmugling.

02.02.10 07:03

Ambassadøren deltok i et møte med Utenriksdepartementet mandag ettermiddag. Han mener at det som skjedde i Marokko i slutten av juli i fjor var ulovlig, og at norske myndigheter var involvert.

- Hvis man er innblandet i menneskesmugling, kan man ikke bli beskyttet på noen måte, sier Bouchaab til TV 2.

Han sier at hvis man ikke vil kalle det som skjedde for menneskesmugling, så var det i hvert fall ulovlig å frakte barna ut av landet på denne måten.

- Hvis du lurer på hva jeg mener, kan du bare snu om på situasjonen. Tenk om marokkanske offiserer hadde handlet ulovlig i Norge, sier Bouchaab.

Det var 19. juli i fjor at to norske offiserer tilknyttet marinejegerkommandoen deltok i en aksjon for å smugle barna til Khalid Skah ut av Marokko. Hans ekskone Anne Cecilie Hopstock betalte for operasjonen, som ble ledet av en tidligere norsk politimann.

Verken forsvarsminister Grete Faremo eller utenriksminister Jonas Gahr Støre mener norske myndigheter var innblandet, selv om en norsk diplomat ved ambassaden i Marokko kjørte de to barna til et hemmelig møtested der de ble overlatt til offiserene. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.