Gå til sidens hovedinnhold

Marte Ingul (37) forlater politikken - får toppjobb i Amedia

Marte Ingul, nå stabssjef hos byrådsleder Raymond Johansen (Ap) i Oslo, går til Amedia.

Marte Ingul (37) blir ny konserndirektør for samfunns- og myndighetskontakt i mediekonsernet Amedia, som eier 80 lokal- og regionaviser samt den avisa du leser nå, Nettavisen.

Hun kommer fra stillingen som stabssjef hos byrådsleder Raymond Johansen i Oslo.

- Gratulerer med toppjobb i Amedia. Når begynner du og hva blir det første du gyver løs på?

- Høsten blir spennende og viktig for mediebransjen, med blant annet stortingsvalget, nytt EU-regelverk og arbeidet i ytringsfrihetskommisjonen. Så for journalistikkens kår er det store oppgaver vi skal gyve løs på. Ellers gleder jeg meg til å bli godt kjent med alle de flinke folkene, så derfor skal jeg bruke mye av høsten på å reise ut i organisasjonen. Jeg gleder meg til å bli kjent med nye kolleger, og til å treffe igjen gamle kolleger fra min tid i journalistikken. Jeg tiltrer 2. august, svarer Ingul per e-post til Nettavisen.

- Arbeiderpartiet er i de beste hender

- Etter tolv år i politikken hopper du av - rett før et stortingsvalg. Er det dårlige utsikter for Arbeiderpartiet?

- Det er to år siden forrige kommunevalg, og to år til neste kommunevalg. Det er et godt tidspunkt å gi stafettpinnen videre til veldig flinke folk. Arbeiderpartiet er i de beste hender. De siste seks årene har jeg gjort en jobb for det Ap-ledede byrådsprosjektet i Oslo, og er veldig takknemlig for perioden som heltidspolitiker.

- Sånn er det heldigvis ikke lenger

Amedia har en historisk kobling til Arbeiderpartiet. Slik kommenterer Ingul denne koblingen:

- Historisk har de ulike mediene i Norge sprunget ut av ulike politiske fløyer. Sånn er det heldigvis ikke nå lenger. Amedia representerer derfor et historisk mangfold langs hele det politiske spekteret fra høyre til venstre, og fra sentrum til periferi. Men medieselskapet er i dag et upolitisk og stiftelseseid eierselskap, som er garantisten for tilstedeværende og mangfoldig journalistikk i hele Norge. Fellesnevneren for selskapets mediehus at alle jobber med sterk journalistisk integritet i rammen av tradisjon og geografisk ståsted.

- Et strategisk hode

Konsernsjef Anders Møller Opdahl sier dette om Ingul:

- Marte Ingul har viktig kunnskap om bransjen, hun har bred kompetanse, veldokumentert gjennomføringsevne og kraft. Ingul har i tillegg et sylskarpt strategisk hode.

Bakgrunn som journalist

Ingul har jobbet med politikk på heltid i 12 år. Hun har redaksjonell erfaring blant annet fra C-SPAN, Nettavisen og lokalavisene Inderøyningen og Åsane Tidende. Hun har bachelorgrad i sammenliknende politikk, master i ledelse fra Handelshøyskolen BI og har studert amerikansk politikk i Washington DC.

Raymond Johansen varsler endringer

Byrådsleder Raymond Johansen varslet torsdag endringer i byrådet og ved byrådslederens kontor. Halvard Hølleland (Ap) overtar fra i dag rollen som stabssjef. Han har vært byrådssekretær siden 2015 og kommer fra rollen som byrådssekretær for kommunikasjon ved Byrådslederens kontor.

- Marte Ingul har vært en av mine viktigste og nærmeste rådgivere i mange år. Jeg vil savne henne og er takknemlig for den verdifulle innsatsen og de mange resultatene hun har skapt sammen med partiet, byrådet og meg. Samtidig forstår jeg hennes personlige valg, og ønsker henne lykke til videre. Amedia er heldige! sier Raymond Johansen ifølge en pressemelding.

- Meningsfullt oppdrag

- Når jeg først velger å forlate politikken, kan jeg vanskelig tenke meg et mer meningsfullt oppdrag, sier Ingul ifølge en pressemelding og omtaler Amedia som en «hjørnesteinsbedrift i demokratiet vårt».