RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Marte kastet seg i vannet med skuddskade i ryggen

Oslo (NTB): Marte Gustavsen Ødegården (18) var så hardt skadd på Utøya at legene ikke torde ta sjansen på å sende henne til Ullevål. De trodde ikke hun ville overleve de fire minuttene ekstra helikopterturen ville ta.

Ødegården forsøkte å gjemme seg på en fjellhylle sammen med mange andre da skuddsalvene gjallet ut over øya. Plutselig kom skuddet som traff henne i ryggen.

- Jeg ble slengt ut og havnet i gjørma. Jeg begynte å hyperventilere, men tenkte at hvis gjerningsmannen kommer tilbake, vil han se at jeg puster, sa hun da hun vitnet i terrorsaken.

Midlertidig lam i beina, tvang Marte seg til kanten. Hun holdt fast i en tornebusk, fikk beina over siden og trillet langs bergveggen og ned i vannet.

Kulen hadde gått inn i venstre del av korsryggen, og gjorde stor skade på indre organer. Marte var kraftig nedkjølt i vannet og begynte å kaste opp blod. To gutter fikk henne opp av vannet og hjalp henne å holde seg våken. Etter hvert kom fem båter til stedet. Ødegården fortalte hvordan båten hun var i ble sendt fram og tilbake mellom landsiden, campingplassen og til slutt til Storøya.

- Jeg måtte holde meg våken alene. Det var veldig tungt fordi ryggen var jo knust, sa hun. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere