RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Märtha fremstilt som gjeldsslave

Sist oppdatert:
I siste utgave av Se og Hør skriver bladet at Märtha er gjeldsslave. TV-reklamen for kjendisbladet har rullet hele helgen. Slottet krever påstanden dementert.

Kongehuset ber Se og Hør avkrefte Märthas lån. Se og Hør skrev at Märtha tok opp seks millioner i lån for å kjøpe huset i Lommedalen. Nå har kongehuset skrevet brev til kjendisbladet og forlanger at påstanden blir dementert.

Slotten mener saken har prinsipiell betydning. Etter det Dagbladet erfarer er brevet signert av hoffsjeff Lars Petter Forberg og beslutningen vært tatt i samråd med prinsessen.

Fredag skrev bladet at Märtha hadde blitt gjeldsslave for å kjøpe drømmeslottet i Bærum. Se og Hør siterte en anonym kilde på at hun hadde tatt opp et banklån. Men da likningen ble offentliggjort samme dag, viste prinsessens likning en formue på 27 millioner kroner.

Ifølge Dagbladet avviser Slottets informasjonsavdeling at Märtha har tatt opp lån i forbindelse med huskjøpet.

- Vi har valgt å sende dette brevet fordi at vi mener at saken har prinsipiell betydning, sier informasjonssjef Wenche Rasch ved Slottet til Dagbladet.

Hun reagerer også på at Se og Hør gjennom helgen har kjørt en reklamespott på TV der ukebladet fremstiller prinsessen som "gjeldsslave".

- I vårt brev til Se og Hør viser vi til Vær varsom-plakaten. Vi vil med dette markere at den også gjelder ved omtale av kongelige, sier Rasch til avisen.

Se og Hør har beklaget bruken av gjeldsslave, men bladet insisterer på at lånet på seks millioner er tatt opp. Redaktør Trond Stensåsen i Se og Hør sier at ukebladet vil redegjøre for saken i et brev til Slottet.

Det er sjelden at kongehuset uttaler seg om hva norske medier skriver om dem, men i august kritiserte kronprins Haakon Verdens Gang etter at avisen hadde publisert en spørreundersøkelse om kronprinsesse Mette-Marits forhold til sin far Sven O. Høiby, skriver NTB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere