*Nettavisen* Nyheter.

Märtha jubler for Norge

Prinsesse Märtha Louise og venninnen Marianne Ulrichsen er strålende fornøyde med OL-bronsen.

18.08.08 22:23

(SIDE2): Mens bror kronprins Haakon er på filmfestival i Haugesund og hyller Film-Norge følger prinsesse Märtha Louise iherdig med på OL i Beijing. I hvert fall sprangridning, som jo har vært hennes egen sport siden barnsben av.

Les saken: - Jeg lærte noen nye gloser

Prinsesse Märtha Louise var til stede i Reddiken Kanvas-barnehagen i Lommedalen tidligere i dag og etterpå møtte hun sin ryttervenninne og tremenning Marianne Ulrichsen og fulgte med på det norske sprangrytterlagets prestasjoner mandag foran TV-skjermen.

Les saken: Sjekk den magen!

- Uten sidestykke
- Dette er en idrettsprestasjon uten sidestykke i Norge, sier prinsesse Märtha Louise, som tidligere selv var medlem av landslaget i sprangridning, til NTB.

- Sprangridning er en kjempestor sport på verdensbasis, så dette resultatet er helt fantastisk stort, sier hun videre.

Det norske laget besto av Morten Djupvik (Casino), Tony André Hansen (Camiro), Geir Gulliksen (Cattani) og Stein Endresen (Le Beau).

Helt skjelven
- Jeg er helt skjelven. Dette er så vanvittig stort, sier Kristin Kloster Aasen, president i Norges Rytterforbund, til NRK.

Det syns helt sikkert prinsessen også, som har drevet med sprangridning nesten hele sitt liv. Fortsatt er hun ofte å se som tilskuer på en rekke ulike sprangridningsstevner rundt om i landet.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.