RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Märtha skjulte magen

Sist oppdatert:
Prinsesse Märtha Louise lot ikke den voksende magen få oppmerksomheten da hun åpnet nye omsorgsboliger fredag.

(SIDE2:) Märtha Louise og Ari Behn venter sitt tredje barn i oktober. De valgte å annonsere graviditeten relativt tidlig før første trimester.

Kongehuset annonserte graviditeten rett før påske og familien Behn tilbrakte begynnelsen av den sammen med sine to døtre hos kongen og dronningen i Sikkilsdalen.

Normalt svangerskap
- Graviditeten er veldig hyggelig, sa prinsessen til VG i sakens anledning. Hun sa også at svangerskapet gikk helt fint.

Siden har hun overvært Ridderrennet på Beitostølen og i dag, fredag, foresto hun åpningen av de nye omsorgsboligene Skråningen på Conrad Svendsens Senter i Oslo. Der ble hun og justisminister Knut Storberget vist rundt av beboer Gerd Alme.

Til stede var også privatetterforsker Tore Sandberg og hovedstyrets leder Randi Gran Tørring.

Senteret, som eies av Stiftelsen Signo skal gi bo- og omsorgstilbud til voksne døve og døvblinde med funksjonshemning. De fikk 20 millioner kroner av nå avdøde Fritz Moen, som testamenterte arven sin til senteret. Arven erstatningssummen Moen fikk etter at staten inngikk forlik om erstatning i den såkalte Fritz Moen-drapet.

Justisminister Knut Storberget kom med en uforbeholden beklagelse under åpningen av senteret fredag.

LES MER:Forlik i Fritz Moen-saken

Moen bodde på senteret til sin død.

Hjertesak
De funksjonshemmede og barnas sak står prinsesse Märtha Louises hjerte nært. I et intervju med NRK for kort tid siden kunne kong Harald fortelle at kongefamilien hadde delt en del representasjonsoppgaver og felt mellom seg.

Etter at hun giftet seg med Ari Behn, og ikke lenger tituleres med tittelen kongelig høyhet, har Märtha Louise hatt færre offisielle oppdrag. Men de funksjonshemmedes sak er et felt som prinsesse fremdeles jobber mye med.

Fredag hadde Märtha Louise kledt seg med omhu da senteret ble åpnet. Hun bar en sort høyhalset topp med et prikket skjerf i halsen og skjulte magen godt med en sort jakke som var bestemt knappet igjen. På den måten sørget hun for at saken fikk større oppmerksomhet enn det ventede, nye medlemmet av kongefamilien.

Får kulturpris
Det ble for øvrig også klart i dag at prinsessen får den nyopprettede Vidar Sandbecks Kulturpris for sitt kunstneriske virke under Sandbeck-festivalen i slutten av mai.

Hun får prisen fordi «hun har utøvd, og utøver et faglig kunstnerisk virke som er sammenfallende med Vidar Sandbecks kunstneriske produksjoner og hans verdier».

Mer om graviditeten

Aris mamma: - Herlig med barn
Ekspert om navnet: - Det blir et kreativt navn

Kjønn: Spåmann Hai Lee Yang har fortalt Side2 at han tror det blir en gutt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere