RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Martin Andresen overtar milliardbutikk

Foto: Marius Torgersrud (Scanpix)
Sist oppdatert:
I takt med Engas klatring mot toppen stiger Martin Andresen til topps i familiedynastiet.

Vålerenga-trener Martin Andresen overtar aksjemajoriteten i møbelkjeden Skeidar, som familien har drevet i snart 100 år. Fotballtreneren går også inn i styret. Det skriver Aftenposten tirsdag.

Andresen sitter nå formelt med 72,5 prosent av Norges største privateide møbelkjede – Skeidar.

- Det ligger i kortene at Martin Andresen blir den sterke eier i Skeidar-systemet fremover, sier styreleder Per Gullik Horgen i Birkelunden investeringsselskap (Andresen-familiens eierselskap) til Aftenposten.

Andresen blir også nytt styremedlem. Horgen understreker overfor Aftenposten at Martin Andresens gjerning som Vålerenga-trener blir upåvirket av endringene.

Endringene på eiersiden i Skeidar skyldes en større prosess med bakgrunn i et generasjonsskifte. Morten og broren Borge Andresen har ønsket en tydeligere ansvarsfordeling i forbindelse med at seniorene blir eldre.

- Familien er enig om legge forholdene til rette for at neste generasjon nå kan overta eieransvaret i Skeidar. Endringen får ingen konsekvenser for de ansatte eller for driften av Skeidar, sier konsernsjef Erik Moe i Skeidar til Aftenposten.

Skeidar omsatte i 2009 for 1,36 milliarder kroner, men tjente ikke penger verken i 2009 eller 2008.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere