RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Martin Kellerman

(Foto: Lise Åserud/Scanpix)
Sist oppdatert:
Den første skikkelige Rocky-boken på norsk er endelig kommet. Vi stilte skaperen noen spørsmål.

(Womanweb.no): Martin Kellerman har tegnet serien om hunden Rocky siden 1998, og har siden da fått enorm anerkjennelse langt på den andre siden av Svinesund. Den første Rocky-boken - The Big Payback - med stive permer på norsk kom nettopp i butikken. I november kommer soloalbumet til rapperen Onkl P med cover tegnet av Kellerman. Vi var nødt til å stille han noen spørsmål:

1 Var det opplagt at Rocky skulle være en hund, eller vurderte du andre dyr i tegneserierollen som deg selv?

-Nei, han ble slik jeg tegnet han den første gangen. Det var egentlig veldig få tanker bak det. Jeg bare satte meg ned og tegnet den første stripen, og det var slik han kom ut.

2 Hvorfor navnet Rocky?

-Det var det heller ingen tanke bak. Jeg måtte bruke et navn, og det var et navn som var lett å huske. Det var ikke noe jeg ble kalt da, selv om det skjer innimellom nå.

3 Har du noen favorittstriper i The Big Payback?

-Nei, det er så lenge siden jeg lagde de tingene. Jeg har mer vanskelig for å huske dem, men de jeg husker best er de jeg er lei av. De første, for eksempel, for de ser man så ofte. Jeg synes ikke de er dårlige, men bare litt lei. Sånn generelt synes jeg som oftest de interne poengene er morsomst, selv om de ikke alltid er like morsomme for alle andre.

4 Rocky har gått lenge som teater i Sverige. Hva fikk deg til det? Er det ikke selvmord for en anerkjent tegneserie å gå den veien?

-Jeg ble spurt om å skrive et stykke, så da gjorde jeg det. Det var egentlig ikke min ide, så det var ingen stor tanke bak dét heller. Jeg skrev et teaterstykke om meg og kompisene mine, akkurat som i serien. Jeg skrev og regisserte. Stykket har gått for fulle hus i et år, og vært på turne i hele Sverige.

5 Det er også en animert langfilm med Rocky på gang. Hva skjer?

-Ingenting. Vi venter på finansiering og sånt. Manuset er ferdig, papirene er klare, og vi trenger egentlig bare jævlig masse penger.

6 Rocky har hatt ganske mye trøbbel med jentene. Serien er jo basert på deg selv¿ Hvordan er det med damene nå om dagen? Går det bedre nå?

-Nei, det kan man vel ikke si. Jenta mi flytta til Australia¿ Det ligger vel litt på is, liksom.

7 Hva er det verste med kvinner generelt?

-Hmmm. At de ikke alltid vil ha en, he, he. Ellers synes jeg de er ganske herlige. Det er egentlig ingen generell egenskap hos kvinner jeg ikke liker. Det finnes mange jenter jeg ikke liker – akkurat som menn, met er mer personlighetstrekk.

8 Hva er det beste med dem?

-At de er så myke og glatte, he, he, he. Nei, jeg vet ikke. De bra sidene er vel det samme som man liker hos venner og folk generelt. Jeg kan si bra ting om spesifikke jenter, men ikke generelt. Bortsett fra at de er myke og glatte.

9 Hvilke dyr blir de søteste jentene?

-Som oftest blir de katter om de er pene, men det er fordi jeg ikke er så flink til å tegne. Det må bli katter eller kaniner, ellers blir de stygge. Jeg prøver å variere litt med fugler, men da blir de sinte.

10 Emilie i serien er supercute. Er hun det i virkeligheten også?

-Hun fant jeg egentlig på for å kunne ha en kjæreste som jeg kunne skrive om uten at noen ble sure. Hun er egentlig et sammenkok av flere jenter, men det endte med at alle ble sure, så det var en dårlig ide.

11 Hva er den dårligste Rocky-ideen du har hatt?

-Når jeg prøver å finne på ting, og utvikle så det blir mer handling, så lykkes jeg aldri.

12 Du har tegnet coveret på det kommende albumet til Onkl P. Hvorfor det?

-Jeg traff han og resten av gjengen på Quartfestivalen. De var de eneste som kunne skaffe noe til meg og kompisen min. De var hypp på at jeg skulle tegne coveret. Så fikk jeg albumet hans, og jeg syntes det var skikkelig bra. Han skriver bra og morsomme tekster, og har veldig bra musikk. Albumet er dritbra.

13 Hadde du tegnet coveret om du synes han var en kjip rapper?

-Øh, nei, det hadde jeg ikke. Men jeg visste at han var bra, for folk jeg stoler på pratet positivt om han. Ærlig talt trodde jeg egentlig ikke at jeg skulle synes det, men han er enormt begavet.

14 Du har tegnet Onkl P som en fugl. Hvorfor det?

-Jeg er ikke sikker på hva slags fugl det er, men det er en ganske blek fugl. Jeg er ingen dyrefantast, men jeg synes det ble ganske likt han. Litt rovdyraktig.

15 Etter hvert som du sannsynligvis blir eldre, mer ordnet og kjedeligere – hva skjer med Rocky?

-Det går vel i perioder. Akkurat nå er jeg singel, så det blir morsommere. Så blir det kjedelig når man får barn og sånt, så blir det morsomt igjen når man skiller seg. I hvert fall for leseren. De pleier synes det er kjedeligere når jeg har fast forhold og slikt. Men, jeg kommer nok ikke til å tegne serien i all fremtid, og i hvert fall ikke i ett strekk. Hele denne monsterproduksjonen orker man nok ikke hele livet.

Rocky på nettet

Du kan kjøpe The Big Payback her

Les også:

Tidløs skjønnhet

10 raske med Princess Superstar

5 flotte tegneserier

Denne saken er laget av www.Womanweb.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere