*Nettavisen* Nyheter.

Martine spilte for Paul McCartney

Nykommeren snakker om møte sitt møte med Paul McCartney, debutsingelen og drømmeduetten.

(BIIPMAG): R&B og soulsangerinne Martine Marbel (23) slapp nylig sin debutsingel «Soul Searching» og vi tok i den anledning en prat med nykommeren.

Fra Sandefjord til Liverpool
Norske Martine var bare 18 år da hun pakket kofferten og flyttet til Liverpool for å følge musikkdrømmen. Hun hadde nemlig kommet rett inn på prestisjeskolen til det gamle Beatles-medlemmet Paul McCartney:

- Jeg hadde lenge ønsket å begynne på denne skolen, Lipa, og var ikke i tvil om at jeg ville reise. Det føltes selvfølgelig litt rart å reise fra lille Sandefjord, hvor jeg hadde vokst opp og bodd hele livet, og dra rett til England. Men jeg har alltid vært en eventyrlysten person som ønsker å oppleve nye ting, og jeg synes livet i England var fantastisk. Miljøet var bra, og jeg lærte mye nytt hele tiden.

det var kjempeinspirerende å få spille noe av mitt eget materiale for en så profilert musiker

- Veldig stas å møte ham
Den målrettede sangerinnen forteller at det største musikalske øyeblikket hennes var da hun fikk spille en av sangene sine for selveste Paul McCartney:

- Siste året på Lipa fikk jeg sjansen til å møte Paul McCartney og spille en av mine sanger for ham. Han kom med noen tilbakemeldinger, og det var veldig stas å møte ham. Han er jo virkelig en legende innen låtskriving, og det var kjempeinspirerende å få spille noe av mitt eget materiale for en så profilert musiker.

Sjekk ut Martine Marbels musikk på hennes hjemmeside.

Debutsingel
Men Martine ga seg ikke med det: Hun har i tidligere i sommer utgitt debutsingelen «Soul Searching», som er tilgjengelig på iTunes, på sitt eget plateselskap Neo Records. Nå jobber hun i studio for å få klart debutalbumet:

- Jeg kan absolutt anbefale det å reise ut og følge drømmene sine til andre. Man opplever masse nytt, og lærer seg selv å kjenne på en ny måte. Man må selvfølgelig være klar for at det kan bli vanskelig til tider, både i forhold til å være langt unna familie og å være omringet av fremmede hele tiden, men alt i alt hadde i hvertfall jeg det kjempebra mens jeg var i England.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Hvor står du i dag i forhold til det du gjorde den gang?

- I Liverpool fikk jeg muligheten til å spille med kjempemange flinke musikere, og utvikle min egen musikk videre. Det var der jeg fant min greie, og jeg og bandet mitt spilte mange konserter rundt om i England de årene vi var der. Da jeg flyttet tilbake til Norge for et år siden (Oslo) følte jeg meg klar for å «innta kongeriket» med musikken min, og det var mye takket være den gode responsen jeg fikk i England.

Nordmenn med innbygd skepsis
Martine innrømmer at det er ganske ulike musikkmiljøer i Norge i forhold til England:

- Vi nordmenn har vel kanskje en mer naturlig innebygget skepsis, mens engelskmenn er litt mer åpne, i hvertfall i bransjen. Dessuten er live-miljøet mer yrende i England. Spesielt i Liverpool, hvor man kan gå og se band spille levende musikk hver eneste kveld hele uken.

Det å bli spilt på radioen er jo noe man drømmer om som artist

Nysgjerrige lyttere
Selv om nordmenn er skeptiske så finnes det også gode musikalske muligheter i Norge:

- Det positive med Norge er at veldig mange lyttere følger med og får med seg nye låter eller artister. Det virker som om de fleste er veldig klare for ny musikk, og at de er positive til at nye artister får plass i musikkscenen, forteller den singelaktuelle soulsangerinnen som også jobber som sanglærer til daglig.

- Helt herlig følelse
Nykommeren syntes det var helt fantastisk da hun hørte seg selv på radioen:

- Tilbakemeldingene på min første singel har vært overraskende bra! Dette er jo den første sangen jeg har gitt ut, så man vet liksom ikke helt hva man skal forvente seg... Men jeg har fått masse positive tilbakemeldinger, og er kjempeglad for at singelen har blitt så godt tatt i mot. Sangen har rullert på P3 sommeren igjennom, og det har også vært en helt herlig følelse. Det å bli spilt på radioen er jo noe man drømmer om som artist, så det har virkelig føltes helt fantastisk.

- Ærlige sanger
Martine forteller til BiipMag at hun skriver låter som er gjenkjennelige for folk:

- Sangene mine er ærlige, og jeg skriver om de tingene som opptar meg. Noen ganger kan det dreie seg om et forhold som går dårlig, andre ganger om hvordan man kan finne sin plass her i verden. Sangene mine er ikke alltid selvbiografiske; noen ganger skriver jeg for eksempel om noen jeg kjenner eller noe jeg har lest om. Jeg prøver å skrive låter som folk kan kjenne seg igjen i.

Album og konserter
I tiden fremover har Martine planer om å være i Oslo og få spilt inn et album i løpet av høsten og vinteren:

Jeg prøver å skrive låter som folk kan kjenne seg igjen i

- Jeg har mange låter på lager som bare venter på å bli spilt inn, så det skal bli veldig moro å komme seg i studio! Jeg satser også på å spille noen konserter rundt om i Norges land, og spre det glade budskap videre, sier 23-åringen som ser på seg selv som ganske sta og pågående. Med andre ord er Martine en artist som jobber hardt for å nå målene sine og som vi helt sikkert kommer til å høre mer om.

- Hvilken artist ville du helst spilt inn en duett sammen med?

- Er innmari mange artister jeg gjerne skulle samarbeidet med, men jeg tror nok det kunne vært skikkelig kult å gjøre en låt sammen med Madcon. De er veldig lett gjenkjennelige, i tillegg til at de virker som noen artige karer. Eller så er jo Vinni fra Paperboys en skikkelig bra rapper. Den ultimate duetten hadde jo selvfølgelig vært med Stevie Wonder, men det er vel kanskje å skyte litt vel høyt? forteller Martine og legger til at hun synes Madcon fortjener sin suksess:

- Jeg synes det er kjempegøy at Madcon har hatt så stor suksess. Musikken er virkelig bra, og det er moro å se at et norsk band kan komme så langt. De har holdt på veldig lenge og jobbet hardt, så jeg synes absolutt suksessen er velfortjent.

Hør Martines debutsingel «Soul Searching» her:

HTML EMBED

Siste fra BiipMag: Gå til forsiden her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag