RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Martines far anmelder UD-ansatte

23 år gamle Martine Vik Magnussen ble voldtatt og drept i London 14. mars 2008. Nå anmelder Odd Petter Magnussen to medarbeidere i Utenriksdepartementet for tjenesteforsømmelse.
23 år gamle Martine Vik Magnussen ble voldtatt og drept i London 14. mars 2008. Nå anmelder Odd Petter Magnussen to medarbeidere i Utenriksdepartementet for tjenesteforsømmelse. Foto: Privat/scanpix
Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Faren til den drepte Martine Vik Magnussen, Odd Petter Magnussen, anmelder to medarbeidere i Utenriksdepartementet for tjenesteforsømmelse.

Ifølge Magnussen har de to kommet med usannheter og uriktige opplysninger ved flere anledninger. Dette har bidratt til å føre både familien og offentligheten bak lyset, hevder Magnussen i en pressemelding onsdag.

Magnussen sier han ser det som en plikt å få norske embetspersoners personlige ansvar for feil rettslig belyst.

– Jeg opplever det som leit å måtte gå til formelle skritt som dette, og avgjørelsen har ikke falt meg enkel. Men jeg anser alle andre tilnærmingsveier uttømt, og dette er da muligheten jeg sitter igjen med, sier han.

Utenriksdepartementet ønsket onsdag ikke å kommentere saken.

– Dette er en politianmeldelse, og det er ikke naturlig for oss å kommentere saken utover at vi tar det til etterretning, sier kommunikasjonsrådgiver Rune Bjåstad til NTB.

23 år gamle Martine Vik Magnussen ble voldtatt og drept i London 14. mars 2008. Den antatte gjerningsmannen, milliardærsønnen Farouk Abdulhak, flyktet til sitt hjemland Jemen, og både Magnussen og Scotland Yard har siden forsøkt å få i stand en avtale med jemenittiske myndigheter om utlevering for å få Abdulhak stilt for retten i Storbritannia. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere