Gå til sidens hovedinnhold

Martines far varsler ny informasjon i drapssaken

Seks år siden Martine ble drept. I dag holdt faren pressebrief.

Odd Petter Magnussen, Martines far, holder i disse dager på å fullføre en kort videofilm som forteller hele historien om Martine og tiden etter drapet.

- Vanligvis tar det fire-fem timer for meg å fortelle alt som danner det fullstendige bildet av saken. Nå skal dette kortes ned på film og er tenkt publisert på ulike sosiale medier, sa han på pressebriefen.

Han viste test-videoer med blant andre sjakkstjernen Magnus Carlsen og den portugisiske fotballyndlingen Cristiano Ronaldo for å vise en type videoer han ønsker å bruke i Martine-saken. Han jobber med å få kjente personer med «høy internasjonal kredibilitet» med på laget.

- Saken er satt tilbake

- Jeg anslår at det er 30 prosent sjanse for at denne saken løses, sier Magnussen. Mens det tidligere var 80 prosents sjanse for å løse saken. Saken er satt tilbake, men muligheten for en løsning er der fortsatt, sier Odd Petter Magnussen som mener norske myndigheter kunne gjort mer.

Han sier han savner et synlig norsk engasjement rettet mot Jemen. Kritikken rettes mot både den sittende regjeringen og den forrige regjeringen.

Han mener det fortsatt er mulig at siktede Farouk Abdulhak returnerer frivillig til Storbritannia.

- Norge har ingen utleveringsavtale med Jemen, men frivillig retur til Storbritannia er fortsatt en mulighet, mener Magnussen.

Seks år siden drapet

14. mars er det seks år siden den 23 år gamle studenten Martine Vik Magnussen fra Nesøya i Asker ble funnet voldtatt og drept i kjelleren til en bygård i London.

En medstudent av Magnussen, den jemenittiske milliardærsønnen Farouk Abdulhak, var den siste som ble sett sammen med den drepte, og ble kort tid etter drapet etterlyst av britisk politi.

Nærmere undersøkelser viste at Abdulhak hadde reist hjem til sin fars hjemland Jemen umiddelbart etter at Magnussen ble drept, og han står i dag på listen over Scotland Yards mest ettersøkte kriminelle, basert på hans bevegelser i timene etter drapet, så vel som fysiske bevis funnet på stedet.

Martines familie legger ikke skjul på at de er skuffet over manglende norsk innsats i saken.

- Enormt engasjement

Martine-saken har siden den gang skapt enormt engasjement på tvers av landegrensene - både på grunn av sakens karakter - og det vakum i internasjonal rettssikkerhet den adresserer. Om et menneske begår en alvorlig, kriminell handling, og deretter rømmer til sitt hjemland, kan vedkommende fortsette sitt liv uhildet, såfremt hjemlandet ikke har utleveringsavtale med landet hvor forbrytelsen ble begått.

Frem til nå har det vært liten utvikling som kan hjelpe med å bringe saken nærmere en løsning, ettersom Jemen har nektet å imøtegå Storbritannias ønske om utlevering av den mistenkte, sier Martines far, Odd Petter Magnussen.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året

Kommentarer til denne saken