Gå til sidens hovedinnhold

Martines far vil offentliggjøre flere opplysninger

Fredag er det seks år siden den norske studenten Martine Vik Magnussen fra Asker ble drept i London. Martines far, Odd Petter Magnussen, mener myndighetene ikke har gjort nok i saken.

Oslo (NTB): Magnussen vil presentere nye opplysninger under en pressekonferanse torsdag.

- Vi vil bringe fram en del informasjon og tilgjengeliggjøre dokumenter som ikke tidligere har vært tilgjengelige for offentligheten, sier Magnussen til P4.

Magnussen mener norske myndigheter - både den forrige og den nåværende regjeringen - ikke har gjort nok i saken.

- Jeg har gitt utallige forslag og vinklinger på hvordan dette kan gjøres innenfor Utenriksdepartementets handlingsrom, det skjer fortsatt ikke noe. Det må være spesielle grunner til dette, og det vil jeg komme inn på i dagens pressebrifing, sier Magnussen.

Farouk Abdulhak er ettersøkt internasjonalt for drapet på Martine Vik Magnussen i London i 2008. Han flyktet rett etter drapet til hjemlandet Jemen, der han siden har levd beskyttet av sin styrtrike far. Verken Norge eller Storbritannia har utleveringsavtale med Jemen, og britisk politi har ikke klart å overtale Jemen til å utlevere ham.

Abdulhak skal ha giftet seg i i Jemen i slutten av februar.

LES OGSÅ:Her holdt farouk sitt «billig-bryllup»

- Det faktum at mistenkte velger å leve sitt liv i Jemen som om intet er skjedd, føles jo veldig provoserende, sier Magnussen. (©NTB)

Reklame

Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus

Kommentarer til denne saken