RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Martins verste Tufte-minner

Sist oppdatert:
Han er blitt et fenomen i Tufte-laget, med sin spesielle tilnærming til ballen og språket. Her har du Tufte-Martins verste og beste minner.

(SIDE2:) Martin (26) er blitt en travel mann etter Tufte-suksessen. Så det er med nød og neppe vi får audiens på telefonen søndag kveld. Mandagen er booket inn og fremover skal han delta ved flere arrangementer.

- Noen oppdrag går bare ut på å dukke opp å vise ansiktet sitt. Mens andre ting er mer omfattende, som å besøke skoleklasser og snakke om psykisk helse, sier Martin til Side2.

  • Se bildene av minneverdige øyeblikk nederst

Fra TVNorge har vi fått vite at «Heia Tufte» vil fortsette i en eller annen form neste år. Og noen av deltakerne vil også dukke opp igjen. Om en av dem blir Martin, vil han ikke ut med. Men han er velformulert på Martins vis når vi retter blikket bakover i tid.

Utfordring å treffe ballen

- Fysisk sett hadde jeg mine verste øyeblikk under de første treningene. Men jeg drev meg selv videre, for jeg visste at jeg ville dette.

- Også møtet med fotballen var ille, helt til jeg infant meg med at jeg ikke kunne klare alt. Problemet var å treffe ballen riktig og få den til å gå i riktig retning.

Martin forteller at han alltid har hatt problemer med å få til dette med motorikk og koordinasjon, særlig når det skal skje flere ting samtidig. Et eksempel er da Tufte-guttene skulle trene på å heade. Flere ganger har TVNorge vist et av Martins forsøk der han misser på ballen og stanger hodet nedover.

- En faktor som ikke kom godt frem på tv, var at jeg måtte hive opp ballen selv. Og det var det som gjorde det så vanskelig, fordi det krevde flere motoriske operasjoner samtidig.

- Lettere å gå

"Jeg ble helt nummen i hender og føtter og fikk problemer med å gå. "

Den positive siden ved all treningen var at han kom i så god fysisk form.

- Jeg kunne kjenne at jeg mestret ting i hverdagen veldig lett, alt fra å reise seg fra en stol og gå fra et sted til et annet.

- Så det blir et nyttårsfortsett å begynne å trene igjen?

- Å nei, et så kjedelig nyttårfortsett skal jeg nå ikke ha. Men, ja, jeg skulle ønske jeg kom i gang med treningen igjen.

Ærlig redsel

I kjølvannet av «Heia Tufte» har flere mediasynsere trykket den snille realityserien til sitt bryst. Folket vil ikke ha ondsinnet intrigemakeri, men ekte folk som har ærlige intensjoner. En av Martins ærligste øyeblikk under Tufte-innspillingen var da alle ble utfordret til å hoppe i strikkhopp. Da satte han foten ned:

- Det var uaktuelt. Ikke er jeg glad i høyder og ikke er jeg glad i fart. Så det ville vært for mye stimulanse av begge deler på en gang, forklarer Martin.

Mest ekstreme øyeblikk

Han angrer ikke. Ekstrem fysisk påkjenning opplevde han i stedet da laget scoret sitt første mål. På tv beskrev han opplevelsen som om han sluttet å puste.

- Hva var det egnelig som skjedde der?

- Jeg ble helt fysisk satt ut. Jeg ble nummen i hender og føtter og fikk til og med problemer med å gå. Følelsen varte kampen ut og ble fortsterket av rushet etter kampen. På den tiden var folk nettopp begynt å bli klar over hvem vi er, og folk styrtet ned fra tribunen for å få autografer etter kampen.

- Hvordan var det å se deg selv på tv etterpå?

- Jeg blir fortsatt glad når jeg ser det. Filmingen på tv viser også målet fra en annen vinkel enn slik det så ut fra der jeg stod. Så jeg har fått en ny vinkel på målet, kan du si.

Fryktet ikke kampen

Mest nerver hadde Martin foran kampen mot Vålerenga. Årsaken var ikke selve kampen, for der visste han hva han gikk til. Men det var alle tilskuerne, og et aldri så lite tricks han skulle utrette på vei inn på gressmatten.

- Alle skulle gjøre noe morsomt med ballen da de kom ut på banen. Og jeg var redd jeg ikke skulle få det til, sier Martin.

Det gikk tydeligvis greit, for nervene forsvant kjapt og gutta spilte en kamp alle var fornøyd med.

- Er fotball noe du kunne funnet på å gjøre på fritiden nå?

- Ja, men bare på et veldig amatørmessig nivå. Vi har faktisk snakket om å spille litt sammen videre, men ingenting er avgjort ennå.

Mellom linjene aner vi en geunin glede ved fotball, og frykten hos undertegnene journalist kommer sigende: Verden har fått en ny fotballidiot. Eller i hvert fall nesten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere