*Nettavisen* Nyheter.

Mary i full jobb

Kronprinsesse Mary var ute og representerte for første gang tre uker etter fødselen. Nå er kronprinsessen i full jobb igjen.

20.12.05 06:38

(SIDE2:) Allerede i november var kronprinsesse Mary tilbake i rampelyset.

I full jobb
Det var som hun selv hadde meldt, akkurat tre uker etter at hun hadde født Danmarks nye prins. Siden den gang har Mary jobbet som normalt, men som for de fleste har aktiviteten hos kronprinsparet også gått litt ned før jul.

Nylig overvar Frederik og Mary den store Røde Kors-konserten «Musikk for Pakistan». Hun var også en aktiv deltaker da vårt eget kong epar og kronprins Haakon var på besøk i Danmark for å feire hundreårsjubileet for kongehuset i Norge.

Vil ikke ha barnepiker
Mary har selv sagt at hun vil ta seg mest mulig av lilleprinsen selv. Verken hun eller Frederik akter å ansette flere barnepiker som skal oppdra ham. Dette er en opprdragelse kronprins Frederik fikk selv, og som han har sagt offentlig at han kanskje ikke synes var helt heldig.

Prinsen får navn
21. januar er det barnedåp for den kongelige familie i Danmark.

Det er også den første gangen danskene får vite hva den lille prinsen faktisk heter, selv om alle regner med at han heter Christian. De siste århundrene har arvingene til tronen hett Frederik og Christian om hverandre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag