RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Jens Dresling (AP/Scanpix)

Mary tok til tårene

Sist oppdatert:
Holdt hender under minnegudstjenesten for ofrene i Norge.

(SIDE2:) I går, onsdag, møtte en rekke folk opp i Københavns Domkirke for å minnes ofrene etter fredagens terrorangrep i Oslo sentrum og på Utøya. Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary holdt hender under minnegudstjenesten og var tydelig preget.

- Frøs til is
Kronprinsparet satt sammen med dronning Margrethe i kirken. Kronprinsesse Mary tok til tårene flere ganger, og holdt et godt tak i sin ektemann. Den danske avisen Berlingske skriver at Mary og Frederik kom med bøyde hoder og var kledt i sort.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen, utenriksminister Lene Espersen og en rekke andre politikere var også til stede sammen med det danske folket. Det ble tent lys og lagt blomster under minneseremonien.

- Mitt hjerte frøs til is, sa statsminister Lars Løkke Rasmussen i sin tale, før han gjentok seg selv:

- Mitt hjerte frøs til is, men det tinte opp igjen med varmen fra det norske folks reaksjon: Kjærlighet og omsorg over den ondeste ondskap.

Også Københavns biskop, Peter Skov-Jakobsen, holdt tale og de fremmøtte sang fredssangen «Til Ungdommen», ofte referert til som «Kringsatt av Fiender» av Nordahl Grieg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere