RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Masa Yards fortsatt aktuell for isbryterkontrakt

Sist oppdatert:
Aker Kværners Masa Yards skal fortsatt være mest aktuell til en mulig kontrakt på fire isbrytende bulkskip som russiske Norilsk Mining vurderer å bygge
Det var for noen uker siden iMarkedet kunne melde at finske Masa Yards var aktuell for en mulig kontrakt på fire isbrytende skip. Fredag melder shippingavisen TradeWinds at det store russiske gruvekonsernet Norilsk Mining fortsatt vurderer en slik ordre, og Masa er nevnt som det mest aktuell verftet.

Det er snakk om bygging av fire isbrytende frakteskip med en samlet prislapp på mellom 200 og 240 millioner dollar. Ifølge TradeWinds kilder skal Norilsk være i samtaler med Masa, som er ansett som verdensledende på isbrytende skip.

Masa fikk nylig bekreftet den første av to kontrakter på bygging av isbrytende supplyskip til offshoreutbyggingen utenfor østrussiske Sakhalin.

Norilsks talsmann Anatoly Komrakov sier at selskapet foreløpig ikke har fattet noen beslutning om ordren. Masa Yards vil ikke kommentere om de er i forhandlinger overfor avisen.

Skipene skal dersom de bygges brukes til frakt av malm fra Norilsk gruveoperasjon i Sibir, hvor alt fraktes ned elven Dudinka. Norilsk bruker i dag eksterne skipper som ledes av atomdrevne isbrytere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere