Gå til sidens hovedinnhold

Maskerte menn jaktet på flyktningbarn i Stockholm

Gjenger av svartkledde og maskerte menn gikk fredag kveld til angrep på mørkhudede utlendinger i sentrum av Stockholm, og ifølge politiet var de særlig ute etter flyktningbarn.

Stockholm (NTB): - Målet deres var å samle folk for å utøve vold mot flyktningbarn, sier en talskvinne for politiet, Towe Hägg, til Aftonbladet.

Hun viser til at mennene, mange av dem iført finlandshetter og armbind, delte ut løpesedler med teksten «Det er nok nå!».

Les også: Svartkledde menn gikk til angrep på utlendinger

– Flygebladene de delte ut hadde som formål å samle personer til å begå forbrytelser mot enslige flyktningbarn, sier Hägg.

Fotballpøbler

Tidligere på kvelden ble politiet informert om at flere folk med tilknytning til forskjellige fotballmiljø planla å samles i Stockholm på kvelden.

– Politiet har vært i kontakt med disse flere ganger i løpet av kvelden og har jobbet med å splitte gruppene. Det roet seg ned etter rundt en time, opplyste politiets talsmann Fredrik Nylén.

Avviser

Øyenvitner avviser at det var fotballpøbler som sto bak bråket.

– Jeg så kanskje tre personer som ble slått. Dette var ikke fotballbråk. Jeg ble ganske redd og gikk der ifra, forteller et øyenvitne.

Den nynazistiske gruppen Svenska Modståndsrörelsen omtalte sent fredag kveld bråket på sin hjemmeside og hyllet fotballpøblene for å ha «ryddet opp» blant kriminelle innvandrere.

Slo politimann

Ingen av utlendingene som ble angrepet fredag kveld, har anmeldt forholdet, noe politiet innstendig oppfordrer dem til å gjøre.

En 46-åring ble pågrepet, mistenkt for å ha slått en politimann i ansiktet med knyttet neve, men ble løslatt fra varetekt lørdag.

– Mistanken mot ham består, sier Hägg.

Tre andre som ble pågrepet for forstyrrelse av den offentlige ro og orden, ble løslatt alt fredag kveld. De tre var i alderen 20 til 30 år.

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag

Kommentarer til denne saken