*Nettavisen* Nyheter.

Maskerte menn ranet verditransport

Gjerningsmennene fortsatt på frifot. Hvor mye penger som er borte, er uklart.

10.10.11 10:59

Natt til mandag ranet fire gjerningsmenn kledd med finlandshetter og mørke kjeledresser en NOKAS verditransport ved Skedsmo senter.

Politiet fikk melding om ranet klokken 3.44. Hvor mye gjerningsmennene har fått med seg er foreløpig usikkert.

- Vi vil innhente opplysninger fra Nokas i dag og da vil spørsmålet om hvor mye penger som er blitt borte komme opp, sier politiadvokat Eivind Klunge i Romerike politidistrikt, til Nettavisen.

Sikret spor
Politiadvokaten vil av hensynet til etterforskningen ikke gi detaljer rundt hvordan ranet skjedde. Men ingen av de to vekterne som kjørte pengetransporten ble skadet i ranet.

Evind Klunge sier politiet har sikret seg enkelte spor, men sier de også er avhengige av tips fra publikum.

Truet med håndvåpen
Ifølge operasjonsleder Bjørn Jahr i Romerike politidistrikt skal gjerningsmennene ha truet vekterne med to håndvåpen.

De to vekterne som hadde ansvaret for verditransporten ble ikke fysisk skadet i hendelsen. De vil bli avhørt i løpet av dagen.

Gjerningsmennene er fortsatt på frifot, politiet vet ikke hvordan ranerne har kommet seg til og fra Skedsmo senter.

Jaktes i sju distrikter
Et politihelikopter bisto natt til mandag i søket, men ranerne var i morgentimene ennå ikke funnet. Totalt åtte politidistrikt jakter gjerningsmennene. Romerike politidistrikt har satt inn store styrker i letingen.

- Vi sendte helikopteret og hadde hundepatruljen på stedet, og dekket opp grensen vår. Bevæpnet politi sjekket og kontrollerte grensen mot Oslo for å se etter ting utenom det vanlige, forteller operasjonsleder Tore Solberg ved Oslo politidistrikt til VG Nett.

- Vi har varslet de omkringliggende politidistriktene, totalt sju politidistrikter. Grenseovergangene er også varslet, opplyser politiadvokat Eivind Klunge.

Ønsker tips
De to vekterne skal ha forklart at gjerningspersonene snakket gebrokkent norsk, annet enn det har ikke politiet noen god beskrivelse av personene. I morgentimene mandag er ennå ikke vekterne avhørt av politiet, skriver Romerikes Blad.

- Vi ønsker tips fra publikum. Hvis noen har sett personer eller biler i området rundt Skedsmo senter både i natt og søndag kveld, så ber vi dem om å ta kontakt, sier operasjonslederen.

Han mener også det er aktuelt å se på bevegelsene rundt senteret noe tid tilbake, da politiet antar at ranet er godt planlagt.

Har du opplysninger i saken kan du ringe Romerike politidistrikt på 64 84 20 00


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.