RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Massakre-mistenkt meldte seg

Foto: STR (AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Mannen som er mistenkt for å ha stått bak massakren på Filippinene, har overgitt seg til myndighetene.

Datu Andal Ampatuan jr. overga seg torsdag til president Gloria Arroyos medarbeider Jesus Dureza. Men han nekter for å stå bak massakren der minst 57 mennesker ble drept.

Ampatuan meldte seg i byen Sharif Aguak i delstaten Maguindanao.

Andal Ampatuan jr. ble sammen med broren og faren sin kastet ut av president Gloria Arroyos Lakas-Kampi-CMD-allianse. Andal Ampatuan sr. har vært guvernør i Maguindanao i tre perioder, mens sønnen Zaldy er guvernør i Mindanao.

- Han har status som mistenkt, sier den nasjonale politisjefen Jesus Verzosa.

Familien benekter på sin side at mannen har noe med massakren å gjøre, og politisjefen legger til at hæren fortsetter jakten på dem som sto bak massakren.

- Flesteparten i denne væpnede gruppen har flyktet til et fjellområde i Maguindanao. Det er der våre operasjoner pågår nå, sier Verzosa.

Filippinske sikkerhetsstyrker tok torsdag kontroll over to byer i Maguindanao og nabodelstaten Mindanao sør i landet. 200 medlemmer av en halvmilitær gruppe, som er kontrollert av den mektige Ampatuan-klanen, er avvæpnet, opplyser filippinske myndigheter.

Militærets talsmann, oberstløytnant Romeo Brawner opplyser at 20 medlemmer av en milits kontrollert av provinsmyndighetene er blitt arrestert.

Alle ofrene for massakren er ikke identifisert, men det er på det rene at 22 av de drepte var journalister. Journalistene fulgte flere medlemmer av Mangudadatu-klanen, som var på vei for å nominere et medlem som kandidat i neste års valg på ny provinsguvernør.

(NTB-Reuters-AFP)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere