*Nettavisen* Nyheter.

Massasjen du blir slank av

Oljene i en aromamassasje skal gjøre deg slankere, mer avslappet, gi mer energi og være vanndrivende. Eller? Les vår test.

25.01.06 07:10

(SIDE2): Vi tester en aromamassasje som skal være oppkvikkende, men også slankende hos Beth’s Beauty Salong på Frogner i Oslo. Det er tidlig på morgenen og en oppkvikkende massasje er akkurat det som skal til, tenker jeg.

- Dette må ikke forveksles med aromaterapi, sier hud- og kroppsterapeut Ann-Kristin Hellerslien. - Denne behandlingen inneholder mer massasje, og jeg bruker ikke så mange oljer som en aromaterapeut ville gjort. Forskjellen er at en aromaterapeut kun utnytter oljenes effekt. I en aromamassasje brukes også en spesiell massasjeteknikk.

Konsentrerte oljer

Oljen Ann-Kristin skal bruke på meg heter «Aroma Vitality» og den består av hele 20 prosent essensielle oljer. Essensielle oljer betyr at oljene er konsentrert, og at de har en aktiv effekt på huden. Kjøper du en olje for hjemmebruk, inneholder den kun tre prosent essensielle oljer. For at oljene skal virke enda dypere og bedre er de blandet ut med en alkohol løsning som gjør at de trenger lettere gjennom huden.

Furunål i skogen

Jeg føler at jeg er i skogen på en solrik og deilig dag. Det lukter friskt og veldig furunål, bemerker jeg.

- Det er ikke så rart, sier Ann-Kristin. Oljen hun bruker inneholder nemlig furu, sier hun. I tillegg inneholder den peppermynte, rosmarin og oljer fra jojoba, aprikos og grapefrø. Massasjen har begynt, stearinlysene tennes og behagelig musikk flyter ut gjennom den lille spilleren i hjørnet. Jeg lukker øynene og tror dette bare skal være behagelig. Det er ikke bare det. Massasjen skal kjennes, sier Ann-Kristin, mens jeg tenker at det sikkert er godt å få massert bort stress-skuldre og en rygg som sikkert har sittet feil på kontorstolen i x-antall år. Men hun ber meg si fra om det er vondt. Det er det heldigvis ikke.

Mest slankende

- Jeg trenger mer olje, for du er litt tørr i huden, sier hun. Det er bare å smøre på det. Jeg føler at energien fortsatt er langt unna.

- Det kommer til å ta cirka en time fra du er ferdig til du merker noe, sier hun. En vanlig time varer i 50 minutter og massasjeteknikken hun bruker skal virke drenerende.

- Her på innsiden av låret fester det seg gjerne en del slaggstoffer, sier Ann-Kristin. Det er særlig mage, rumpe og lår som er problemområdene for oss kvinner, fortsetter hun. Ved å bruke en spesiell massasjeteknikk kan man lettere rense ut slaggstoffene og gjøre huden glattere.

Den mest slankende oljen i denne aroma-serien heter «Aroma Slender». Den skal bryte ned fettstoffene og inneholder blant annet marokkansk sedertre, kardemomme, einebær og peppermynte.

Noe for deg?

Dette var veldig deilig, både avslappende og energisk på en gang. Musklene kjentes litt ømme dagen etter, men jeg følte nesten at helgens glass med vin og avfallsstoffer forsvant ut med massasjen. Om det var duften av grønne skoger som fikk meg til å føle meg ren innvendig vet jeg ikke, men en behagelig opplevelse var det i alle fall. Om dette skal hjelpe som slankemiddel må man nok være vel så flink til å spise riktig og å trene ved siden av. Men, det skal sies at mange av oljene har en drenerende og vanndrivende effekt. Dessuten stimulerer de blodomløpet, og det hevdes å hjelpe mot de velkjente celulittene. Så skjem bort deg selv med en rensende, slankende, energirik, vanndrivende og ikke minst pleiende massasjetime. Det hjelper i hvert fall for et tungt sinn.

Timen vi prøvde koster 800 kroner for 50 minutter hosBeth's Beauty . De fleste hudpleiesalonger rundt om i landet har en form for aromaterapi eller aromamassasje.

Trenger du healing, mer energi eller en dose opphissende og frisk luft? Sjekk våre tidligere tester:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.