Masseflukt fra Syria til nabolandene

Ankara (NTB-AFP): Om lag 9.000 syrere flyktet over grensen til Tyrkia fredag, opplyser tyrkiske myndigheter, blant dem 26 offiserer som har hoppet av fra den syriske hæren. Mange kommer også til andre av Syrias naboland.

09.11.12 15:11

Det samlede tallet på flyktninger fra Syria som krysset grensene til Tyrkia, Libanon og Jordan kom opp i 11.000, opplyste FNs høykommissær for flyktninger UNHCR. Dette er det høyeste samlede tallet på en enkelt dag på lenge.

Rundt 9.000 flyktninger kom i løpet av fredagen til Tyrkia, 1.000 til Libanon og 1.000 til Jordan. Ifølge høykommissæren er det samlede tallet på syrere som er registrert som flyktninger i nabolandene nå kommet opp i 408.000.

Tallet på flyktninger fra Syria ventes å øke enda mer i tiden framover, påpeker Flyktninghjelpen. Det trengs mer penger for å hjelpe disse flyktningene, het det i en pressemelding fra organisasjonen fredag.

- Av de 2,8 milliardene som trengs for å dekke flyktningenes behov i henhold til den regionale kriseplanen, er bare 35 prosent langt på bordet. Vertslandene må få mer støtte fra verdenssamfunnet, framholder Flyktninghjelpen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.