*Nettavisen* Nyheter.

Massemorderen hyller anonym norsk blogger

Foto: (Scanpix)

«Du er en sann helt for Europa, selv om folk flest ikke vil forstå det på veldig lang tid.»

28.07.11 17:49

Den anonyme norske bloggeren «Fjordman» som nå har gått i dekning, blir hyllet i to nyoppdagete leserinnlegg som massemorderen Anders Behring Breivik har skrevet på et kjent islamfientlig nettsted.

- Fortsett det gode arbeidet kamerat, skriver massedrapsmannen til Fjordman i de to innleggene som nå er offentliggjort.

Det første innlegget ble skrevet i september og oktober 2008 på nettstedet Gates of Vienna.

- Synspunktene som uttrykkes er ikke helt uvanlige for Gates of Vienna-kommenatorer, og det var åpenbart ingen indikasjoner på de morderiske angrepene han planla å utføre tre år senere, mener nettstedets redaktør.

Massedeportasjon
Men for den vanlige leser er det ekstreme meninger den senere drapsmannen ytrer. Han avviser å bekjempe den påståtte islamifiseringen av Europa med demokratiske midler.

- Hvorfor har ikke du eller andre forfattere (...) brakt opp «D»-ordet? Jeg antar at det er fordi det er vurdert som en fascistisk metode i sin natur, hvilket vil underminere deres arbeid? Hvorfor skulle det underminere deres anstrengelser, når det er den eneste rasjonalle konklusjonen, skriver Behren Breivik.

«D-ordet» betyr massedeportasjon, altså å tvangsutsende alle med muslimsk tro fra Europa.

Under jorden
Den anonyme bloggeren «Fjordman» er angivelig en ung nordmann fra Trøndelag.

Han har gått under jorden etter terrorangrepene, men har i offentlige uttalelser tatt avstand fra angrepene som kostet 76 menneskeliv.

Les også:Nå vender de ryggen til massemorderen

Utfordrer til debatt
På mange debattfora, også i Nettavisen, har Wien-gjengen skrevet leserinnlegg. Vi har gjennomgått loggen, og bak flere hundre innlegg skjuler det seg et titalls fiktive navn, og bak disse navnene igjen er det bare tre ip-adresser/datamaskiner.

Det kan altså være snakk om bare en lite kjerne med noen få personer.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nå utfordres Fjordman til å stå offentlig frem og møte til debatt: - Jeg utfordrer deg til å møte i åpen debatt, skriver samfunnsdebattant og filosof Morten Tønnesen.

- Vis ansikt! Og forsvar det du står for, uten å skjule deg bak et anonymt pseudom. Debatten kan finne sted om noen uker, idet de siste dagers hendelser har kommet noe på avstand, skriver Tønnesen.

Fjordman har foreløpig ikke besvart utfordringen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.